Home Nieuws Erick Gutiérrez zet alles op alles voor de landstitel met PSV

Erick Gutiérrez zet alles op alles voor de landstitel met PSV

413
0

Waar Roger Schmidt geregeld pas op de plaats maakt als het over de kansen op de landstitel gaat, geldt dat niet voor Erick Gutiérrez.

Basisspeler Erick Gutiérrez spreekt in gesprek met Voetbal International zijn ambities uit over het restant van het seizoen. Het einde nadert nog niet maar feit is wel dat PSV er goed voor staat. Mocht de ploeg van Schmidt Ajax verslaan ontstaan er weer andere krachten en een nieuwe situatie. Als het aan Gutiérrez ligt gaat de ploeg van Schmidt vol voor de landstitel. De Mexicaan is inmiddels basisspeler als we de laatste acht wedstrijden bekijken want de middenvelder speelde in zeven van die acht wedstrijden vanaf het begin mee.

Roger Schmidt heeft vertrouwen in Guti en dat voelt de Mexicaanse middenvelder maar al te goed. ‘We hebben ons aan de bal verbeterd ten opzichte van vorig seizoen’, zegt Gutiérrez. ‘Ik hou ervan om te domineren vanuit balbezit en zie dat we op deze manier meer mogelijkheden creëren. Daarom verwacht ik veel van het team in de tweede helft van het seizoen. We staan bovenaan na een half jaar waarin nog heel veel dingen beter kunnen. Met de huidige spirit in de ploeg gaat dit ook gebeuren.’

Gutiérrez weet dat een verbeterpunt voor PSV het defensieve gedeelte is want het doelsaldo is niet om over naar huis te schrijven. ‘We kregen te veel goals tegen, al werd het voor de winterstop al beter. Dat André (Ramalho, red.) er nu niet bij is, is erg jammer, maar ook zonder hem zullen we het in de tweede helft van het seizoen verdedigend beter moeten doen als we voor de titel willen strijden. Dat is ons hoofddoel’, benadrukt Gutiérrez het grote doel van dit seizoen.

De verwachting is dat Erick Gutiérrez zondagmiddag zal starten naast Marco van Ginkel. Gutiérrez voelt zich weer gewaardeerd bij PSV en wil alles op alles zetten om de landstitel weer naar Eindhoven te halen.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here