Home Nieuws Érick Gutiérrez wordt opnieuw bejubeld: ‘Het spel van PSV ziet er steeds...

Érick Gutiérrez wordt opnieuw bejubeld: ‘Het spel van PSV ziet er steeds beter uit’

2453
0

Björn van der Doelen heeft van positivisme prediken zijn beroep gemaakt.

De oud-middenvelder van PSV, FC Twente en NEC geldt als fanatiek PSV supporter en volger en draagt dat vrijwel wekelijks uit via de Podcast Skiete Willy van Voetbal International.


Samen met PSV clubwatcher Marco Timmer namen de twee analisten cq criticasters dinsdagmiddag de laatste ontwikkelingen rond PSV door. Björn van der Doelen en clubwatcher Marco Timmer wisten in de Skiete Willy Podcast te concluderen dat het spel van PSV steeds beter aan het worden is.

Ook clubwatcher Marco Timmer vindt dat de ploeg van Roger Schmidt steeds geduldiger speelt en daarin is Érick Gutiérrez erg belangrijk. De Mexicaanse middenvelder wordt opnieuw geprezen nadat hij al weken achtereen louter positieve kritieken te verwerken krijgt.

‘Gutiérrez kwam in Mexico altijd als verdedigende middenvelder de verdediging in, om de bal op te halen. Bij Mark van Bommel mocht dat niet, hij moest in positie blijven. Nu zie je dat Ibrahim Sangaré of Gutiérrez mogen uitzakken. Die krijgen dan de bal en kunnen het spel verdelen’, zei Timmer over de inbreng van de middenvelders.

De PSV analist en clubwatcher heeft nog een mogelijke verklaring voor het betere spel van PSV. ‘Ik heb de data van Gutiérrez met Van Ginkel vergeleken, Madueke met Doan, Bruma met Gakpo en Vinícius met Zahavi. Wat je ziet is dat de invallers allemaal meer oog voor hun medespelers hebben’, zei Timmer in de podcast van Voetbal International.