Home Nieuws Erick Gutiérrez wil via een basisplaats bij PSV naar het WK in...

Erick Gutiérrez wil via een basisplaats bij PSV naar het WK in Qatar

351
0

Érick Gutiérrez heeft in Eindhoven zijn carrière wel weer nieuw leven in kunnen blazen. Daar zag het lange tijd niet naar uit.

De Mexicaanse middenvelder komt de laatste weken veelvuldig aan spelen toe bij PSV en dus veranderde zijn perspectief. Daar had de middenvelder ook wel behoefte aan, vertelt hij in een interview met Fox Sports. De 26-jarige middenvelder geeft toe dat hij heeft nagedacht over een terugkeer naar Mexico:

‘Een paar maanden geleden speelde ik niet. Ik had daarom alles al geregeld voor een terugkeer. Ik stond op het punt om terug te keren, maar toen veranderde alles. PSV zei dat ik een heel belangrijke speler ben en dat er geen kans was dat ik zou vertrekken. Ik begon ook weer te spelen. Ik heb de Mexicaanse club die mij wilde hebben bedankt voor de interesse.’

Het ging om Cruz Azul, erkent Gutiérrez. Die club hoopte de 28-voudig international in de huidige transferperiode over te nemen. ‘Ik kan zeggen dat ik dicht bij een overstap naar Cruz Azul ben geweest. Ik ben hun directie en de voorzitter heel dankbaar voor de belangstelling. Toen ik niet speelde, had ik zelf ook interesse.’

Gutiérrez focust zich nu weer helemaal op PSV en heeft zichzelf deelname aan het WK in Qatar ten doel gesteld: ‘Ik ben erg gelukkig hier. Het is mijn doel om naar het WK te gaan. Ik wil een belangrijke speler zijn voor de nationale ploeg. Ik wil met wedstrijdritme en veel vertrouwen bij de nationale ploeg arriveren. Het is mijn plan om in Europa te blijven.’


Facebook Comments Box