Home Nieuws Érick Gutiérrez over de bekerfinale: We hadden het er vooraf over, dat...

Érick Gutiérrez over de bekerfinale: We hadden het er vooraf over, dat het een unieke sfeer was’

1123
0

Érick Gutiérrez was het afgelopen seizoen belangrijk voor PSV, waar niemand eigenlijk nog rekening hield met de Mexicaan.

Maar plots startte er een revival die zijn weerga niet kende want Gutiérrez werd vanaf de uitwedstrijd in en tegen AS Monaco een belangrijke speler. Gutiérrez bekroonde zijn goede seizoen met een puik optreden in de Rotterdamse Kuip. ‘Guti’ genoot van de finale, maar ook van de PSV-supporters in De Kuip. In gesprek met PSV TV blikt Guti terug op die periode.

“Vanaf de warming-up waren de fans al dolenthousiast”, zegt Gutiérrez voor de camera van PSV TV. “We hadden het er onderling nog over, dat het een unieke sfeer was. Het was alsof de fans een boodschap wilden overdragen om ons te motiveren. Ze staken stadion-fakkels aan, dat was een belangrijke boodschap.”

“Persoonlijk vind ik dat geweldig”, gaat ‘Guti’ verder. “Ook als ze juichen. We zijn vanaf het veld toch verbonden met de fans. Zij juichen ons toe en wij willen steeds meer. Dat was speciaal, omdat we die verbinding echt voelden. Dat heeft echt bijgedragen aan de overwinning.”

In de bekerfinale was Gutiérrez belangrijk door de gelijkmaker binnen te koppen. “We stonden eindelijk in de finale en dan ook nog eens tegen Ajax. Een belangrijke wedstrijd, zowel voor ons als voor de Eindhovense fans. Vanaf het begin van de wedstrijd voelde ik al dat we konden winnen.”

“Toen ik zag dat hij raak was, ging ik uit m’n dak. Ik schreeuwde het uit van opluchting. Na alles wat ik heb doorstaan met de blessures en al m’n harde werk, gooide ik er alles uit Het was een bijzonder moment. Ik heb ervan genoten. Ik stond aan de kant van onze fans en zag hoe ze juichten om m’n goal. In de tweede helft gaven we alles en godzijdank hebben we gewonnen”, aldus de Mexicaan over zijn veel bewogen seizoen bij PSV.


Vorig artikelHirving Lozano, al jaren weg uit Eindhoven maar niet vergeten: ‘Zoveel trammelant mee gehad’
Volgend artikelPSV wil jonge Braziliaan transfervrij laten vertrekken vanwege hoog salaris

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in