Home Nieuws Erick Gutiérrez nadert transfer naar Mexicaanse topclub Chivas

Erick Gutiérrez nadert transfer naar Mexicaanse topclub Chivas

1586
2

Het heeft er alle schijn van dat de wegen van PSV en Erick Gutiérrez spoedig gaan scheiden.

Erick Gutiérrez is namelijk hard op weg naar een transfer naar de Mexicaanse topclub Chivas. Het was al weken zo niet maanden duidelijk, dat Erick Gutiérrez niet meer gelukkig was bij PSV en wilde vertrekken om elders een nieuwe periode in zijn loopbaan aan te vangen.

De Mexicaan heeft sinds zijn meest recente contractverlenging van vorig jaar een vaste vertrekclausule in zijn contract, zodat PSV een vertrek van de middenvelder niet kan verhinderen. Wel dient een nieuwe werkgever een passende afkoopsom te betalen voor de Mexicaanse verdedigende middenvelder maar een groot obstakel zou dat gezien de gemaakte afspraken tussen PSV en Gutiérrez en zijn management niet behoeven te zijn. PSV wil na vijf trouwe dienstjaren overduidelijk meedenken met de Mexicaan.

Wel is zijn vertrek erg dichtbij. De interesse vanuit Mexico en Chivas is dusdanig serieus en concreet te noemen dat de verwachting is dat Erick Gutiérrez Eindhoven snel de rug zal toekeren.

Het management van de Mexicaanse middenvelder is naar verluidt inmiddels ver gevorderd in de gesprekken met Chivas Guadalajara over een terugkeer naar de topclub in zijn vaderland. De inmiddels 28-jarige Gutiérrez geniet interesse van tal van Europese clubs als Besiktas uit Istanbul maar lijkt enthousiast te zijn geworden door de interesse vanuit Chivas in Mexico.

Nog niet zo lang geleden, vorig jaar zomer om precies te zijn, verlengde Gutiérrez zijn lopende contract bij PSV tot de zomer van 2025. Gutiérrez had er alle vertrouwen in dat hij alsnog een vaste basisspeler zou worden onder Ruud van Nistelrooij maar gaandeweg het seizoen bleek dat Gutiérrez net als onder Roger Schmidt opnieuw niet zeker was van zijn basisplaats. Net na de gewonnen bekerfinale bleek dat Gutiérrez er genoeg van had en wilde vertrekken bij PSV.

Er werd gewezen naar zijn nog doorlopende contract maar in die verbintenis staat ook dat hij voor enkele miljoenen mag vertrekken bij PSV. De 36-voudig international van Mexico speelt sinds 2018 voor PSV en was afgelopen seizoen toch nog in 44 wedstrijden basisspeler dan wel invaller. Erick Gutiérrez scoorde afgelopen seizoen vijf keer voor PSV en heeft in vijf jaar PSV totaal twaalf doelpunten achter zijn naam staan.


Vorig artikelRicardo Pepi is PSV’er | Transfersom Amerikaanse spits valt lager uit
Volgend artikelClub Brugge vraagt enkele miljoenen teveel voor gewilde Noa Lang: ‘PSV heeft meer plannen’

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in