Home Nieuws ‘Erick Gutierrez gaat hard vooruit’

‘Erick Gutierrez gaat hard vooruit’

73
0

Erick Gutíerrez krijgt steeds meer positieve kritieken. Guti is inmiddels basisspeler en maakt een goede indruk op Henk Spaan, columnist van Het Parool.

De Mexicaan krijgt dit seizoen wel het vertrouwen van Mark van Bommel, waar hij  vorig seizoen vaak reserve was.

Spaan vindt dat Gutíerrez ‘hard vooruit’ gaat en is tevreden na zijn optreden tegen FK Haugesund van afgelopen donderdag. ‘Hij speelt met veel meer durf en energie dan voorheen. Ik heb hem zitten turven: hij had talloze onderscheppingen, gevolgd door een beheerste voortzetting. In de eerste helft telde ik zeven van die acties’, schrijft Spaan in Het Parool.

‘Het werd begrijpelijk dat deze jongen, net 24 geworden, al 15 interlands heeft gespeeld voor Mexico. Vaak zocht hij Bergwijn, van wie de mensen blijven roepen dat hij op de vleugel moet spelen. Als nummer 10 zette hij Dumfries, Bruma, Gakpo en Ihattaren voor het doel. Ondanks de kleine ruimte komt hij door zijn aanname en demarrage bijna altijd zijn eerste man voorbij. Stevie is een andere voetballer dan Van de Beek, wat niet wil zeggen dat hij als nummer 10 is mislukt’, schrijft Spaan.

 


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here