Home Nieuws Érick Gutiérrez blijft vasthouden aan ‘grootste wens’: ‘Het is tijd dat PSV...

Érick Gutiérrez blijft vasthouden aan ‘grootste wens’: ‘Het is tijd dat PSV kampioen wordt’

616
0

Érick Gutiérrez speelt al vanaf 2018 voor PSV maar lijkt de laatste twee jaar pas echt te zijn doorgebroken in Eindhoven.

Met dank aan Roger Schmidt, want tot dat moment hing Érick Gutiérrez er maar wat bij op en rond de Herdgang. De Mexicaan werd nog geen landskampioen met PSV maar vindt het wel de hoogste tijd om kampioen te worden. De horde in de Kuip dient te worden genomen. Als er van Feyenoord wordt gewonnen in de kraker, is alles weer mogelijk beseft de Mexicaan.

In een uitgebreid interview met De Telegraaf zegt hij nog altijd geloof te hebben in het landskampioenschap. “We hebben te veel punten laten liggen. Soms snap ik niet hoe dat kan. Ligt het aan de houding, is het onoplettendheid? In het najaar ging het wel goed met Cody en Noni er nog bij. Dat waren twee belangrijke spelers voor ons, die een grote invloed hadden op het spel. Het was wel even zoeken toen ze weggingen. Het is nu heel belangrijk om de wedstrijd tegen Feyenoord te winnen, dan ligt alles weer open. Daar hebben we het onderling over. Ik sta er heel positief in. Mijn geloof dat we daar kunnen winnen, is groot”, aldus een optimistisch gestemde Érick Gutiérrez.

Guttierez kwam in 2018 over van Pachuca, maar kende lastige beginjaren in Nederland. Nu gaat het beter, stelt hij. “Komende zomer ben ik vijf jaar bij PSV. De eerste drie seizoenen zijn moeilijk geweest. Ik had veel blessures, er zijn periodes geweest waarin ik weinig speeltijd kreeg van de trainers. De laatste twee jaar gaat het beter en presteer ik vrij constant. Het is nu wel tijd om kampioen te worden. Het doet me veel pijn dat dat nog niet is gebeurd, want dat is mijn grootste wens.”

Zijn manier van spelen is anders geworden, beseft de middenvelder. “In Mexico was ik een aanvallendere speler, die goals maakte en anderen liet scoren. Maar ik heb me moeten aanpassen aan de manier van spelen die ze hier hebben. Ik ben nu een nummer 6 en dat voelt goed”, aldus Érick Gutiérrez.


Vorig artikelNoni Madueke maakt debuut voor Chelsea maar gaat geen Champions League spelen
Volgend artikelMarcel Brands open over onwaarschijnlijke biedingen Chelsea: ‘Dan komt er een bod van 25, 28, 32 en 35’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in