Home Nieuws Érick Gutiérrez blijft bij standpunt en legt verzoek PSV naast zich neer...

Érick Gutiérrez blijft bij standpunt en legt verzoek PSV naast zich neer | Mexicaan gaat PSV verlaten

2828
0

Érick Gutiérrez heeft zijn laatste wedstrijd voor PSV gespeeld. In Alkmaar mocht de Mexicaan, over wie veel te doen is, nog invallen.

De enkele minuten in Alkmaar zullen zijn laatste minuten voor PSV geweest zijn. Het tijdperk PSV van de dankbare Érick Gutiérrez zit er zo goed als op. Érick Gutiérrez heeft zijn beslissing over zijn toekomst gemaakt.

Dat betekent dat de Mexicaanse international, want dat is Guti nog altijd en een zeer gewaardeerde international ook, het verzoek van PSV om nog één jaar te blijven naast zich heeft neergelegd. De inmiddels 27-jarige Mexicaan wil deze zomer vertrekken in de zoektocht naar meer speeltijd, meldt het Eindhovens Dagblad.

Gutiérrez is na vijf jaar Eindhoven toe aan een nieuwe uitdaging. Hoewel PSV hem graag wil behouden en hij nog een contract heeft tot medio 2025, lijkt de controleur te gaan vertrekken. Volgens het Eindhovens Dagblad is het de verwachting dat er snel aanbiedingen voor hem komen. Tal van clubs werden eerder al met Érick Gutiérrez in verband gebracht. Espanyol maar ook het Benfica van Roger Schmidt werden genoemd voor zijn vervolgstap. Eerder was Besiktas al concreet voor Guti, die zich te weinig gewaardeerd voelde in Eindhoven. Guti voelde wel de warmte van de club en met name de fans maar de Mexicaan mist toch vooral wedstrijdminuten en zit naar eigen zeggen te vaak op de bank.

De Mexicaanse international hoopt zijn carrière voort te zetten in Europa, maar staat anders ook open voor een terugkeer naar zijn thuisland. Hij had onlangs contact met bondscoach Diego Cocca, die hem waarschuwde dat hij meer moet gaan spelen om zijn plekje in het nationale team niet te verliezen.

Gutiérrez beleefde zijn beste periode bij PSV onder Roger Schmidt. Onder Roger Schmidt begon zijn grote revival na de uitwedstrijd tegen AS Monaco. De laatste maanden was hij voornamelijk bankzitter, hoewel Ruud van Nistelrooij wel steeds openlijk zijn waardering en bewondering voor Gutiérrez uitsprak.


Vorig artikelPeter Bosz lijkt op weg naar PSV
Volgend artikelLuuk de Jong eregast bij huldiging Sevilla na winst Europa League

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in