Home Nieuws Erick Gutiérrez bevestigt: ‘Ik ben dichtbij een transfer naar Mexico geweest’

Erick Gutiérrez bevestigt: ‘Ik ben dichtbij een transfer naar Mexico geweest’

719
0

Erick Gutiérrez heet inmiddels basisspeler te zijn in het elftal van Roger Schmidt.

Daar heeft het lange tijd niet naar uit gezien. De Mexicaan maakte vrijwel geen speelminuten dit seizoen. Welgeteld 51 speelminuten stonden er achter de naam van Erick Gutiérrez. En dus dacht de Mexicaan na over zijn toekomst in Eindhoven. De middenvelder was in de zomer dicht bij een transfer naar Cruz Azul. De Mexicaanse club wilde Guti graag hebben, maar na een gesprek met de technische leiding van PSV bleek dat er toch nog perspectief gloorde.

De 28-voudig international van Mexico zag zijn kansen keren en wist zich door blessureleed in het elftal te spelen toen PSV in en tegen AS Monaco speelde. De middenvelder, in Mexico nog altijd een grote naam, had lang niet verwacht dat hij nu nog bij PSV zou spelen. Daar zag het afgelopen zomer niet naar uit gezien de situatie rond Gutiérrez.

“Ik kan zeggen dat ik heel dicht bij een transfer naar Cruz Azul ben geweest”, vertelt Gutiërrez bij het Mexicaanse Fox Sports. “Ik ben hun directie en de voorzitter heel dankbaar voor de interesse. Ik wilde zelf ook wel, toen ik niet speelde.”

Dat doet Guti echter nu wel en daarom besloot hij ook om bij PSV te blijven. “Ik had alles al geregeld voor een terugkeer, maar toen veranderde alles. PSV zei me dat ik een heel belangrijke speler ben en dat er geen kans was dat ik zou mogen vertrekken. Toen begon ik ook weer te spelen en heb ik Cruz Azul bedankt voor de interesse”, aldus Erick Gutiérrez.


Facebook Comments Box