Home Nieuws Eric Gerets spreekt bijzondere woorden over PSV uit, populaire Belg kijkt uit...

Eric Gerets spreekt bijzondere woorden over PSV uit, populaire Belg kijkt uit naar rentree Philips Stadion

10214
0

In een prachtig interview met het Eindhovens Dagblad wordt goed duidelijk hoe de gezondheidssituatie van Eric Gerets zich verhoudt.

De inmiddels 70-jarige Belg woont in het Belgische Maasmechelen, waar het Eindhovens Dagblad hem opzocht. PSV en Gerets treffen elkaar binnenkort want Gerets wordt binnenkort geëerd door PSV bij een thuiswedstrijd. Daar kijkt de voormalig voetballer enorm naar uit. Het gaat namelijk niet goed met Gerets.

Hij vecht tegen zijn eigen fysieke beperkingen, zegt hij in gesprek met het Eindhovens Dagblad. Het gaat ‘eigenlijk gewoon kloten’, geeft de 70-jarige Gerets aan. Zo spreekt hij een flink stuk trager dan vroeger: “Dat was even wennen. Eerst voor mezelf en daarna voor mijn omgeving, maar het is niet anders.”

De oud-speler en -coach van PSV ondervindt veel hinder van de gevolgen van een hersenbloeding die hem in 2012 parten speelde. Daardoor is het spraak- en evenwichtsgevoel aangetast. Mede door hersenverkalking gaat het steeds slechter met het PSV-icoon. Ook tijdens het interview met clubwatcher Rik Elfrink gaat het mis: Gerets valt ineens. “Dit gebeurt soms”, zegt hij daarover.

“Ik heb een horloge om, dat kan meten of ik ben gevallen en ik moet op een knop drukken als het goed met me gaat. Als dat niet zo is, krijgt mijn oudste zoon een signaal op zijn telefoon. Dan is er heel snel iemand hier”, aldus Gerets.

Gerets vertelde in gesprek met de Eindhovense krant ook dat recent ook prachtig ontvangen is in Marseille, bij Olympique Marseille waar Gerets ook hoofdtrainer is geweest. Het was prachtig zei Gerets, die nogmaals benadrukte dat zijn mooiste tijd als speler toch bij PSV is geweest. Gerets zegt nog altijd warme gevoelens te hebben bij PSV. “Het is als voetballer de mooiste tijd in mijn leven geweest, daar spelen”, zegt hij over het Philips Stadion.


Vorig artikelJerdy Schouten moet EK mogelijk vroegtijdig verlaten
Volgend artikelVertrekkende Faber ziet zorgelijke situatie bij PSV: ‘Doen ze hier al bij kinderen van 12 jaar’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in