Home Nieuws Eric Gerets onderwerp van gesprek, Ruud van Nistelrooij haalt uit naar Belgische...

Eric Gerets onderwerp van gesprek, Ruud van Nistelrooij haalt uit naar Belgische trainer

44486
0

Eric Gerets was en is onder veel PSV fans een populaire trainer maar onder spelers is dat stukken minder.

Vraag Luc Nilis naar Eric Gerets en zijn gezicht betrekt. De Belgische trainer hield er in het verleden soms een aparte manier van werken op na. Ook Ruud van Nistelrooij en Ernest Faber kunnen er over mee praten.

Ruud van Nistelrooij is in gesprek met Voetbal International openhartig over de club en de geschiedenis van PSV als we naar de laatste 20 jaar van de club kijken. De trainer zegt in gesprek met het weekblad dat de huidige kernwaarden 20 jaar geleden geboren zijn. Van Nistelrooij wijst daarbij ook naar Sir Bobby Robson.

‘Hij bracht vanuit zijn verleden in Newcastle een bepaalde achtergrond en houding mee: dankbaar zijn en beseffen dat die club het belangrijkste is. De Engelsen gebruiken het woord humble en dat komt qua gevoel het dichtst bij wat ik bedoel. Als: het tegenovergestelde van arrogantie, want arrogantie is bij PSV een absolute no go. Niemand uit dat team heeft zich ooit als een vedette gedragen’, zegt hij.

De kernwaarden uit 2001 omschrijft Van Nistelrooij als betrokkenheid, bescheidenheid en betrouwbaarheid. Die normen hanteert hij nu als hoofdtrainer nog steeds en dan richt van Nistelrooij de pijlen op Eric Gerets. ‘Het topsportklimaat vereist dat we elkaar hard kunnen aanspreken op de prestaties. Wij doen het als een team. Niet piepen en niet zeuren, maar in oplossingen denken in plaats van problemen. PSV is én topsport én een bepaalde Brabantse gemoedelijkheid. Wij kijken om naar elkaar, ook dat hoort zo te zijn als je een eenheid wilt vormen.’

Erik Gerets ging zijn boekje te buiten, zo blijkt uit de verhalen van Luc Nilis en Ruud van Nistelrooij. Nilis vertelde onlangs hoe Gerets aan Van Nistelrooij meedeelde dat de andere spelers een hekel aan hem hadden. Dat bleek de trainer niet aan te zien hebben komen en dus ging van Nistelrooij staan en zei: ‘Oké jongens, zeg het maar. Wie?’

Ook Ernest Faber mengde zich in de zaak en begreep niets van het gedrag van Gerets. Van Nistelrooij zegt over het momentum: ‘Wij losten dat soort dingen als spelers zelf op. Gerets had zo zijn eigen manier om ons te prikkelen, maar wij vormden zo’n hecht team dat we alles samen bespraken. Dus hielden we ons ook niet bezig met die onzin”, aldus Ruud van Nistelrooij, die even stevig uithaalt naar Eric Gerets.


Vorig artikelPOLL | Welke club is na dit seizoen de meest geschikte club voor Cody Gakpo:
Volgend artikelVan Nistelrooij houdt rekening met vertrek: ‘Deed er niet één schepje bovenop, maar drie’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in