Home Nieuws Ergernis laat standpunt PSV veranderen

Ergernis laat standpunt PSV veranderen

35
0

De Champions League wedstrijd tussen Atletico Madrid en PSV staat weer op de agenda. De wedstrijd lijkt in Spanje weerstand op te roepen want de lokale overheid heeft PSV onlangs gevraagd de namen van betrokken personen door te geven. De ergernissen van met name Toon Gerbrands rondom de afwikkelingen en opvolgingen van de incidenten in Madrid zorgen nu voor een ander standpunt van de club.

Er ontstond in maart veel ophef over de misdragingen in het centrum van Madrid. De aanslagen in Brussel overschaduwde de incidenten meteen waardoor het naar de achtergrond verdreven werd. PSV reageerde destijds furieus op de incidenten en kondigde harde maatregelen aan. De club leek ook even van slag met updates van Toon Gerbrands via PSV TV in zowel de Nederlandse als Engelse taal. De club wilde zich immers niet in een nog kwader daglicht stellen.
Er klonken toen al tegengeluiden omdat in andere steden als Barcelona en Rome vergelijkbare feiten door diverse supportersgroeperingen werden gepleegd maar deze incidenten niet of nauwelijks benoemd werden. Gerbrands nam in tegenstelling tot bv Eric Gudde na de rellen in Rome, wel meteen stelling en kondigde aan maatregelen te nemen tegen de mensen die zich in Madrid misdroegen. Hoe anders kijkt de club er nu tegenaan. De ergernissen over het niet opvolgen van maatregelen rondom de incidenten heeft PSV doen besluiten niets meer te doen richting de Spaanse justitie.

“Er is al gesproken met de supporters en er zijn stadionverboden uitgedeeld. Dubbel berechten doen wij niet, dus zoek het zelf maar uit. Wij werken niet mee. Als Spanje iets had gewild, hadden ze toen moeten komen”, zegt Gerbrands, terwijl de feiten niet anders zijn en de misdragingen nog steeds worden afgekeurd. Het is niet ongebruikelijk dat strafprocessen maanden op zich laten wachten vanwege allerlei voorbereidingen en juridische kwesties. Toch heeft het er alle schijn van dat de Spaanse justitie nu in actie komt omdat er een nieuwe confrontatie tussen Atletico en PSV op de agenda staat.

“Er kwam alleen niets. Geen verzoeken. Toen zijn we zelf aan de slag gegaan om misdragende supporters op te sporen. Dat lukte en meerdere stadionverboden werden uitgedeeld,”zegt de directeur. “Ik neem de verantwoordelijkheid. Ze kunnen bij mij terecht en niet bij de supporters. Leiderschap betekent beslissingen nemen en ergens voor staan. Ik ben geen onderdeel van politiek spel. Er zijn grenzen en die morele grens is nu bereikt.”

Volgens Gerbrands is het overduidelijk dat de Spaanse justitie juist nu met het verzoek komt. “Wij moeten daar over een paar weken heen en nu komt dat verzoek. Toen wilden zij het niet. We hebben echt alles gedaan, zelfs in Nederland met leden van het kabinet gesproken.”


Vorig artikelEngelse media: Van Ginkel naar Eredivisieclub
Volgend artikelRusschische media: Rostov spelers in beeld bij PSV

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in