Home Nieuws Eredivisie CV neemt besluit: Topscorerstitel wordt vernoemd naar Willy van der Kuijlen

Eredivisie CV neemt besluit: Topscorerstitel wordt vernoemd naar Willy van der Kuijlen

93
0

Een grote eer voor de nabestaanden van Willy van der Kuijlen. De Eredivisie CV heeft haar besluit genomen.

Willy van der Kuijlen wordt op mooie wijze geëerd door het vernoemen van de titel naar zijn naam. Slechts enkele weken na zijn overlijden wordt de titel naar hem vernoemd.


Er mag met recht worden gesproken over een mooi initiatief. “Dit is postuum een passend eerbetoon. Zijn naam blijft voor eeuwig verbonden aan de topscorer van de Eredivisie. Al was het maar dat het heel lang gaat duren voordat iemand zijn record uit de boeken gaat schieten. Als dat al ooit gaat gebeuren”, zegt Eredivisie-directeur Jan de Jong.

Van der Kuijlen, die aan de ziekte van Alzheimer leed en op 19 april overleed, is met 311 doelpunten topscorer aller tijden in de Eredivisie. Van der Kuijlen is vooralsnog de enige speler die meer dan driehonderd keer scoorde op het hoogste niveau.

Vlak na zijn overlijden was er al veel animo voor om de topscorerstitel de naam van Van der Kuijlen te geven. Toon Gerbrands, algemeen directeur van PSV, is blij dat het nu zover komt.

“Een geweldig initiatief van de Eredivisie CV”, zegt hij. “Topsport gaat over presteren en de cijfers die Willy van der Kuijlen heeft behaald als speler, zijn uniek en onnavolgbaar. De voetbalsport is sterk in het eren van zijn helden. Dit is er weer een mooi voorbeeld van. Klasse.”


Facebook Comments