Home Nieuws Eran Zahavi zit stuk na uitschakeling maar is topsporter tot in zijn...

Eran Zahavi zit stuk na uitschakeling maar is topsporter tot in zijn vezels en een voorbeeld voor velen

2819
0

Eran Zahavi zit stuk na de onverwachte uitschakeling van PSV in de play-offs van de Champions League.

Dat heeft natuurlijk van doen met de zijn misser in de tweede helft, die op de lat uiteenspatte. De Israëliër trekt het boetekleed aan en dat siert hem. De spits is vaak tot in het obsessieve bezig zijn prestaties te verbeteren en zijn lichaam fit en sterk te houden.

De spits liep zoals te doen gebruikelijk weer keurig vrij maar miste net de finesse de bal juist af te werken. Het eventuele doelpunt had een luchtje van buitenspel maar daar zullen we nooit meer achterkomen hoe dat beoordeeld had geworden.

Zahavi kreeg de bal aangespeeld door Cody Gakpo en had een vrijwel leeg doel voor zich, maar raakte de lat. De 34-jarige Israëliër baalt er enorm van dat hij het sterkere PSV niet op voorsprong zette. De uitschakeling behoeft verder niet dramatisch te worden benoemd want van uitschakeling in Europa is geen sprake.

Zo lijkt de topsporter pur sang het ook te beoordelen want hoewel het gesloten boek van de Champions League hard aan kwam, weet Zahavi de rug mentaal weer te rechten.

“Ik ben heel teleurgesteld en het is niet fijn om terug te zien. De bal stuiterde en de verdediger maakte een sliding, dus dat maakte het lastig”, aldus Zahavi voor de camera van RTL 7.

“Dit is helaas voetbal, maar ik neem de verantwoordelijkheid. Als ik had gescoord, was de wedstrijd misschien anders verlopen en had het ons makkelijker gemaakt. Het mocht helaas niet zo zijn. We moeten onze kin omhoog houden en deze avond vergeten.”

Eran Zahavi is kort gezegd een groots sportman. De Israëliër straalt in alles uit nooit op te geven en kan teleurstellingen in het juiste perspectief plaatsen, om daarna de rug te rechten en weer door te gaan. Hiermee is Zahavi een voorbeeld voor zijn ploeggenoten.

“We waren niet slim genoeg”, was het simpele oordeel van Zahavi. “We moeten dit analyseren. We waren vaak in de buurt van het strafschopgebied, maar we vonden niet de oplossingen om tot genoeg kansen te komen.”


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here