Home Nieuws Eran Zahavi vroeg Mo Ihattaren zijn houding naar Roger Schmidt te veranderen

Eran Zahavi vroeg Mo Ihattaren zijn houding naar Roger Schmidt te veranderen

18635
0

Net als de rest van de vijf basisspelers die min of meer de as van het elftal van Schmidt vormen, lijkt ook Eran Zahavi even niet de juiste vorm te hebben.

De Israëliër wordt snel gewisseld en speelt bijna geen wedstrijd meer uit. Dat geldt ook voor Madueke, Gakpo, Gotze en van Ginkel. Betreffende spelers lijken allen in het zelfde schuitje te zitten. Over Zahavi behoeven we ons geen zorgen te maken. De topspits zal zich snel weer herpakken en is professional genoeg het tij weer te laten keren.

In die hoedanigheid trachtte Zahavi eerder ook met Mo Ihattaren aan de slag te gaan. In gesprek met de Volkskrant kijkt Zahavi terug op de periode met Mohamed Ihattaren.

Zahavi praatte zelf ook in op Ihattaren, om hem te bewegen zaken anders aan te pakken. Zahavi vroeg zijn vijftien jaar jongere ploeggenoot zijn houding richting trainer Roger Schmidt te verbeteren en constanter te worden. “Hij had ons enorm kunnen helpen, had ook twee heel goede maanden. Maar in deze wereld moet je er altijd staan. De coach heeft echt wel geprobeerd hem te helpen, zich in te leven in hem. Maar ja, als er nog zes talenten klaar staan om hun kans te grijpen, dan is het simpel: dan gaan zij voor. Zo werkt het overal.”

Zahavi is onder de indruk van de jonge middenvelder uit Utrecht, de inmiddels contractspeler is van Juventus. ‘Ihattaren is één van de meest getalenteerde jongens’ met wie hij ooit samenspeelde, zegt de spits tegen de Volkskrant. De spits vindt het dan ook jammer dat Ihattaren niet meer in Eindhoven te bewonderen valt.

“Hij is een van de meest getalenteerde jongens met wie ik heb gespeeld”. Maar je moet begrijpen dat voetballer zijn een enorm pakket is. Het is niet: de bal pakken en alleen maar je eigen ding doen. Zelfs Messi en Ronaldo werken voor het team. Jij moet je gedragen zoals de club en de coach dat willen. En altijd naar jezelf kijken als je niet speelt”, aldus Eran Zahavi over Mo Ihattaren.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here