Home Nieuws Eran Zahavi verlaat PSV en is op weg naar Botafogo: ‘Ik houd...

Eran Zahavi verlaat PSV en is op weg naar Botafogo: ‘Ik houd van PSV’

6894
0

Eran Zahavi gaat PSV na twee seizoenen definitief verlaten. De spits uit Israël en PSV zijn dat in goed overleg overeengekomen.

Afgelopen weekend werd al bekend dat PSV het contract van Zahavi formeel had opgezegd. Dat had meer van doen met juridische gronden omdat voor een bepaalde datum een lopend contract opgezegd dient te worden. Er leek nog een minimale kans te bestaan op een volgend hoofdstuk Zahavi bij PSV maar dat heeft de spits uit Tel Aviv nu zelf ontkracht. Zo komt er na twee seizoenen PSV een definitief einde aan de samenwerking.

In goed onderling overleg is besloten dat aan het einde van dit lopende seizoen het juiste moment is om te vertrekken. Daarover zegt Zahavi tegen verschillende media: “Ik heb een geweldige tijd hier gehad. Ik houd van deze club. Natuurlijk waren er ups-and-downs maar ik ga de mooie dingen herinneren”, zegt hij tegen Omroep Brabant.

Zahavi is naar verluidt in gesprek met meerdere clubs, waaronder het Braziliaanse Botafogo, weet het Eindhovens Dagblad te melden. In januari kon hij ook al naar Griekenland, maar destijds besloot hij het seizoen bij PSV af te maken. Volgens het Eindhovens Dagblad lag een nieuwe verbintenis gezien zijn salaris niet voor de hand, al was een gesprek met de clubleiding nog mogelijk.

Zahavi kan in Eindhoven prima cijfers overleggen maar de verwachtingen waren dusdanig hooggespannen dan er ook sprake is van soms tegenvallende cijfers. Toch wist Zahavi nog vaak het net te vinden voor PSV. In de zomer van 2020 kwam de spits naar Eindhoven. De spits kende in Nederland persoonlijke tegenslagen door een overval opvolgend door een woninginbraak. In 77 duels voor PSV scoorde Zahavi toch nog 36 keer.


Vorig artikelBoudewijn Zenden assistent af: ‘Ruud wenst geen gebruik te maken van mijn expertise’
Volgend artikelVan der Doelen wijst naar van Nistelrooij: Gaat van Nistelrooij voor middenveld met Timber, Veerman en Götze?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in