Home Nieuws ‘Er wordt gewezen naar Guti, maar Doan is de man. Hij moet...

‘Er wordt gewezen naar Guti, maar Doan is de man. Hij moet altijd spelen’

2788
0

PSV voetbalt de laatste weken beduidend beter, is de algehele tendens onder analisten en journalisten.

De conclusie is grotendeels een subjectieve conclusie maar de cijfers liegen juist niet. De statistieken van de ploeg van Roger Schmidt liegen er niet om sinds er een wisseling van de wacht ontstond rond de wedstrijd tegen AS Monaco. Marco Timmer concludeerde namens Voetbal International al eerder dat het samenspel, de passing vooruit en percentage succesvol verstuurde lange passes hoger is geworden sinds de zogenaamde reservespelers de scepter zwaaien in de ploeg van Schmidt.


PSV liet belangrijke punten liggen in en tegen Sc Heerenveen maar speelt dit weekend tegen FC Utrecht. Maarten Wijffels tracht als PSV watcher namens AD Sportwereld te analyseren waarom PSV beter spel op de mat legt. De clubwatcher wijst daarbij naar Ritsu Doan.

“Er wordt gewezen naar Erick Gutiérrez. Maar het is Ritsu Doan. Hij is de man. Doan loopt tussen de linies. Dat is een hele tijd anders geweest. Doan mag er niet meer uit. Die moet er altijd in. Hij kan ook op het middenveld spelen. Hoe? Gakpo krijgt zijn plek wel terug op links. Maar op rechts. Zoals Doan daar nu speelt, gaat Madueke niet spelen. Als Schmidt Doan en Götze uit elkaar haalt, is het de vraag of het blijft lopen. Madueke had moeite met de kleine ruimtes. Tegenstanders hebben zich ingesteld op zijn spel.’’

PSV-FC Utrecht is een belangrijke wedstrijd in de maand december. PSV mag niet verder achterop geraken bij Ajax en dat ziet Wijffels ook eigenlijk niet gebeuren. Het programma van Ajax is zwaar te noemen in december en dus valt er niet uit te sluiten dat PSV zich aan de kop van de ranglijst zal gaan nestelen de komende weken.

“Het ligt natuurlijk ook aan Ajax hoor. Maar Ajax moet nog tegen AZ en Feyenoord. Dus of dat zes punten oplevert is nog de vraag. Als PSV wint van FC Utrecht dan kan je mogelijk als koploper richting de winterstop.”, aldus Maarten Wijffels.