Home Nieuws ‘Er moet ingegrepen worden, Erick Gutiérrez is een trainer op het veld’

‘Er moet ingegrepen worden, Erick Gutiérrez is een trainer op het veld’

12159
0

PSV wacht een moorden programma komende weken en heeft tot aan de start van het WK in Qatar geen moment rust.

Veel trainen en automatismen inbrengen lijkt er niet in te zitten voor Ruud van Nistelrooij. Toch zal de geplaagde selectie uit een ander vaatje moeten gaan tappen want PSV presteert uiterst labiel. De ploeg van Ruud van Nistelrooij sleept zich van succesje naar dieptepunt en van winst met opnieuw tegendoelpunten naar een onverwachte forse nederlaag. Normaal gezien grijpt een trainer dan ook in om de resultaten te laten verbeteren. Aad de Mos denkt dat dat voorlopig maar op één positie hoeft te gebeuren.

Aad de Mos pleit dan ook voor de terugkeer van Érick Gutiérrez in de basisopstelling. De Mos legt zijn visie uit: “Dan krijg je voetbal van achteruit en de verdediging heeft wat meer vertrouwen en evenwicht. Ik denk dat dat noodzakelijk is.”
De Mos zag het overal misgaan in Leeuwarden. “De verdediging was enorm kwetsbaar, het middenveld werd overlopen en de aanval was er totaal niet”, zegt hij tegen het Eindhovens Dagblad.

“Er moet ingegrepen worden op basis van spelers die niet in hun ritme staan”, zegt de Mos zonder duidelijk te maken wat hij daar nu precies mee bedoeld want een logische uitspraak is het niet. Waar de Mos wel op doelt is het inbrengen van Érick Gutiérrez. “Bij mij speelt altijd Érick Gutiérrez. Gutiérrez is een trainer op het veld. Spelers worden door hem geholpen. Hij is de van Hanegem van dit elftal en hij brengt voetbal van achteruit”, denkt de Mos, die wijst naar Roger Schmidt die bij PSV pas zijn opstelling goed in evenwicht had na het inbrengen van de Mexicaanse middenvelder.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here