Home Nieuws Enthousiaste Roger Schmidt op Duitse nationale televisie: ‘PSV ist ein Superverein’

Enthousiaste Roger Schmidt op Duitse nationale televisie: ‘PSV ist ein Superverein’

4325
0

Met het beëindigen van het seizoen 2019-2020 is Ernest Faber trainer af bij PSV en is feitelijk per heden Roger Schmidt de trainer van dienst op de Herdgang.

Het is geen geheim dat de gehele PSV achterban razend enthousiast en tegelijkertijd erg nieuwsgierig is geworden naar de Duitse trainer. Andersom is dat net zo. Roger Schmidt kijkt enorm uit naar zijn periode in Eindhoven.


De Duitser kijkt reikhalzend uit naar alles en iedereen bij PSV. De 53-jarige Duitser was woensdagavond te gast bij ARD, een nationale televisiezender, waar hij onder meer sprak over PSV.

Schmidt maakte naam voor zichzelf bij Red Bull Salzburg en vertrok daarna naar Bayer Leverkusen. Daarop lonkte een avontuur in China waar hij kennis maakte met het Chinese voetbal. Nu is het tijd voor PSV.

Na zijn vertrek bij het Chinese Beijing Guoan zat hij even zonder club. Toen PSV zich meldde bij Schmidt, was zijn vrouw overtuigd. “Die zei meteen: doen! Ze bakte een appeltaart voor de directie van PSV.”

Schmidt is erg enthousiast over PSV, waar hij zich goed in heeft kunnen verdiepen afgelopen maanden. “Ik vind het een super mooie club”, zegt Schmidt, die door een oud-collega betiteld wordt als ‘ein Knallharter Hund’, maar ook ‘een eerlijk familiemens’ wordt genoemd.

De Duitser is een man van karakter ren schuwt ook de confrontatie niet. Eerlijkheid staat voorop. “Het beleid spreekt me aan. Het is een club met veel getalenteerde spelers. Met PSV kun je kampioen worden, prijzen winnen en Europees voetbal spelen. Het is ein super Verein, met een mooie stadion en trouwe fans. Eindhoven is een mooie stad. Ik verheug me er erg op”, zegt Schmidt over zijn nieuwe club.


Facebook Comments Box