Home Nieuws Enthousiaste Luuk de Jong ziet net als ‘strenge’ Peter Bosz graag nieuwe...

Enthousiaste Luuk de Jong ziet net als ‘strenge’ Peter Bosz graag nieuwe spelers komen

2322
0

Peter Bosz besloot na een goede week PSV en de Herdgang al snel dat Luuk de Jong de aanvoerder van dienst zou gaan blijven.

Verhalen en gedachtengangen over een eventuele band voor Xavi Simons bleken uit de lucht gegrepen te zijn en achteraf bezien totaal niet aan de orde geweest te zijn. Luuk de Jong is en blijft aanvoerder en dat is een goede zaak te noemen. Of de aanvoerder alles zal gaan spelen, valt nog te bezien want de spits heeft inmiddels een meer dan serieuze concurrent in de vorm van Ricardo Pepi.

De Jong is enthousiast geraakt door de trainingsweek in Oostenrijk. De spits denkt dat er iets moois kan ontstaan bij de club dit seizoen. De 32-jarige aanvoerder is net als zijn medespelers gecharmeerd van de nieuwe trainer Peter Bosz, zegt hij in een interview met het Eindhovens Dagblad. Bosz geniet duidelijk aanzien en dat doet de PSV burger moed.

“Ik had er meteen een goed gevoel over, toen het rond was”, zegt een enthousiaste Luuk de Jong over de komst van de ervaren Peter Bosz. “De eerste dingen die me opvallen? Hij probeert duidelijk te communiceren met iedereen en zit bijvoorbeeld kort op de zogenaamde rouwmomenten, als de bal verloren is gegaan. Hij hamert er dan op om direct om te schakelen en niet te blijven hangen in een teleurstelling.”

Een jaar geleden voerde PSV onderhandelingen met Sevilla ten einde de spits weer terug naar Eindhoven te halen. Sevilla stelde zich niet al te lastig op en liet de spits vertrekken. PSV diende al met al enkele miljoenen euro’s over te maken naar Andalusië. Net als vorig seizoen draait Luuk de Jong wederom een complete voorbereiding mee. En dat is erg belangrijk voor de spits, die langzaamaan ook de jaren voorbij ziet schieten. 32 jaar oud, is de aanvoerder inmiddels en dus moet ook Luuk de Jong rekening houden met opkomende blessures.

Vorig in de thuiswedstrijd tegen Rangers FC raakte de spits geblesseerd en bleek PSV meteen een soort van ‘mank’ te zijn want er was geen directe vervanger voorhanden. Wekenlang bleek de ploeg van Ruud van Nistelrooij gemankeerd te zijn. Xavi Simons en Cody Gakpo vingen vele klappen op maar puntenverlies bleek ook het gevolg te zijn. De Jong kijkt terug op die periode en zegt tegen het Eindhovens Dagblad dat zo’n scenario nu echt voorkomen moet worden.

“Daarna zijn er ook in de Eredivisie nogal wat punten verloren gegaan in wedstrijden waarin ik niet kon spelen en dat was zonde. Als je alle duels optelt, heb ik nog best een behoorlijk rendement gehad en kon ik belangrijk zijn voor het team”, aldus De Jong.

De Jong ziet een landstitel aan de horizon gloren en geraakt enthousiast als hij aan het nieuwe seizoen in combinatie met de nieuwe trainer denkt. “Je hoopt altijd dat een club dat goed kan regelen, maar wij hebben dat zeker al in de selectie. Wat er mogelijk is, weet ik niet precies. Maar ik verwacht wel dat de club nog iets zal doen. Andersom hou ik er ook wel van als fris talent bij de groep komt en nieuwe energie brengt. Als de jonge jongens bij ons zo doorgaan, en er kan nog heel veel beter, gaan er mooie dingen gebeuren”, aldus de aanvoerder van dienst.


Vorig artikelYorbe Vertessen heeft grote plannen met PSV en vertelt hoe het is om terug te zijn
Volgend artikelBrands ziet in Schaars toekomstig hoofdtrainer van PSV | Hoe de EK-winnaar de nieuwe assistent-trainer van Peter Bosz werd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in