Home Nieuws Enorme stijging tv-inkomsten voor PSV in aantocht

Enorme stijging tv-inkomsten voor PSV in aantocht

4780
0

PSV vaart momenteel wel bij de sportieve prestaties want de huidige sportieve prestaties zijn van grote invloed op de financiële positie van de club.

De begroting zit in de lift, de sponsorinkomsten lopen op en er staan duizenden fans op de wachtlijst voor een seizoenkaart. De transferinkomsten lopen op en PSV deelt mee in forse Champions League-gelden. Maar er is meer en er komt meer want ook de tv-inkomsten zullen fors gaan stijgen komende jaren. Althans, vanaf seizoen 2025-2026.

Er volgt namelijk een nieuwe tv-deal met ESPN. PSV verwacht dat inkomsten vanuit tv-gelden met zo’n veertig tot vijftig procent zullen stijgen. Dat weet het Eindhovens Dagblad te melden.

Deze week werd bekend dat ESPN ook van 2025 tot 2030 de live-uitzendrechten van bijvoorbeeld de Eredivisie in bezit houdt. Er is zo’n 750 miljoen euro met de deal gemoeid, waarin de clubs jaarlijks 135 miljoen euro mogen gaan verdelen. PSV ontvangt nu een kleine 10 miljoen euro van ESPN, maar ziet dit bedrag vanaf 2025/2026 oplopen tot 14 miljoen euro. Dat mag met recht een forse stijging genoemd worden.

PSV verwacht ook in de toekomst te gaan profiteren van hogere bedragen voor de tv-rechten van de Europese toernooien. De Nederlandse clubs krijgen momenteel nog een stuk minder dan buitenlandse clubs. Ook is inmiddels al enige tijd bekend dat de Champions League een nieuw format tegemoet gaat, met meer wedstrijden en veel meer inkomsten uit media- en tv gelden.

De deelnemers aan de Champions League groepsfase vanaf seizoen 2024-2025 zullen geen 40 miljoen euro aan startgelden gaan ontvangen maar naar verwachting een bedrag van om en nabij de 60 miljoen euro. Ook een enorme stijging te noemen.

PSV’s financieel directeur Jaap van Baar liet recent nog een detail los over de inkomsten uit tv-gelden. “Zo vertelde financieel topman Jaap van Baar van PSV onlangs dat bijvoorbeeld de Deense clubs via Europees voetbal in totaal ettelijke miljoenen meer uit tv-gelden kunnen halen dan Nederlandse clubs”, aldus het Eindhovens Dagblad.


Vorig artikelVoorspellingen over titelstrijd: ‘Zij worden gewoon derde’
Volgend artikelEnorme erkenning en waardering voor Johan Bakayoko na slechts één jaar PSV

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in