Home Nieuws Engelse media vergeten horror tackle Smalling op Guardado

Engelse media vergeten horror tackle Smalling op Guardado

19
0

Heel Engeland spreekt schande van de horror tackle van Hector Moreno op Luke Shaw. De tackle van Moreno was een zeer forse tackle te noemen maar duidelijk was dat het vooral een ongelukkige samenloop van omstandigheden was. De intentie van Moreno was duidelijk de angel uit de aanval te halen waarbij de Mexicaan zeer zeker veel te hard in kwam glijden met de benen naar voren en de armen naar achter en dit alles ook nog eens op volle snelheid. Bij ernstige blessures is medelijden met het slachtoffer en afschuw richting de dader, vaak de combinatie om de dader en daarmee de wedstrijd anders te beoordelen; een logisch gevolg van topsport op het hoogste niveau.
De scheidsrechter van dienst uit Italië had zomaar een rode kaart en een penalty kunnen geven voor de zware tackle van Moreno. Luke Shaw is lang uitgeschakeld en dat is voor de Engelse media aanleiding om nog meer afschuw over de tackle uit te spreken. United coryfee Paul Scholes lukte het om de tackle zonder emotie te beoordelen en stelde dat Moreno een andere intentie had dan dat wat gebeurde. De Engelse ochtendkranten raken niet uitgesproken over de overtreding en veroordelen Moreno.
Diezelfde Engelse media vergeten dat United speler Smalling eveneens een zeer zware overtreding op Guardado beging. De harde tackle op de linkerenkel van Guardado past ook in de categorie zwaar en fors. Guardado kwam nog net goed uit met zijn stappen zoals Luke Shaw dat niet kwam, anders had uitblinker Guardado wellicht zijn schoenen aan de wilgen kunnen hangen. De afschuw over de tackle op Guardado ontbreekt omdat de Mexicaan het veld weer op strompelde, waarschijnlijk niets gebroken heeft en niet per brancard van het veld werd afgevoerd.

Bruma, De Jong en Hendrix verdedigen hun ploegmaat Moreno. “Er was absoluut geen sprake van opzet. Je kan niemand hier iets kwalijk nemen”, zegt Jeffrey Bruma. “Het leek mij een goed blok van Héctor”, merkt Jorrit Hendrix op. “Zo’n blessure gun je helemaal niemand. Zelf kon ik het, in het veld, niet goed zien. Ging Moreno er wild in? Oké. Hij moest een blok zetten, dat deed hij. Verder weet ik het ook niet”, meent Luuk de Jong.
“Ik vind het heel erg voor hem”, stelde boosdoener Héctor Moreno tegen het ANP. “Ik had niet de intentie hem te blesseren. Ik wens hem alle sterkte. Dit was echt niet de bedoeling. Ik baal van die blessure voor Shaw. Ik weet hoe het is om lang geblesseerd te zijn. Dat gun je niemand. Ik wens hem en zijn familie veel geluk.”

Oud United speler Owen Hargreaves kon zijn teleurstelling over de nederlaag van zijn voormalig werkgever niet verbergen en richtte zijn blik op de in zijn ogen ‘ zwakke’ tegenstander. “PSV kreeg een paar halve kansen. Ik denk dat United een gemiddeld team heel goed liet lijken”, aldus Hargreaves.


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here