Home Nieuws Engelse media roemen kwaliteiten Gakpo: ‘Absolute topspeler in haperend elftal’

Engelse media roemen kwaliteiten Gakpo: ‘Absolute topspeler in haperend elftal’

1100
0

Cody Gakpo diende uiteindelijk ruim een week te wachten op zijn debuut voor Liverpool maar zaterdag was het dan zover.

Gakpo kon zoals verwacht ook meteen starten en dus stond hij zaterdag bij zijn debuut voor Liverpool direct in de basis. Gakpo begon sterk en werd door de fans meteen welkom geheten middels spandoeken en andere uitingen. Gakpo had bovendien een groot aandeel in het tweede doelpunt maar dsondanks speelde Liverpool met 2-2 gelijk tegen Wolverhampton Wanderers in de wedstrijd om de FA Cup.

De Engelse kranten, die Gakpo al maanden op de voet volgen, zagen dat het wel goed zit met de kwaliteiten van Gakpo, die door de ogen van de Britse media als een absolute topspeler wordt gezien. The Sun denkt dat Gakpo een revelatie kan worden in de Premier League en moeiteloos zal aanhaken bij het hoge niveau van de Premier League. ‘Cody Gakpo is een absolute topspeler in een haperend elftal’, stelt The Sun vast. Men is in Engeland al enige maanden niet meer zo onder de indruk van Liverpool als voorheen.

Volgens de Daily Mirror zorgde Gakpo steeds voor gevaar vanaf de linkerkant. Gakpo liet zich meteen zien met een vroeg afstandsschot op doel. Zo gaf hij meteen een signaal af, schrijft de krant.

Liverpool liet Gakpo veel aan de bal en dus pakte de Eindhovenaar het initiatief. Gakpo werkte goed samen met verdediger Andy Robertson die achter hem speelde. Toch kon de sterke start niet worden doorgetrokken. Na rust was Gakpo bepalend bij de tweede goal, die Liverpool op een 2-1-voorsprong zette. Gakpo gaf de voorzet, die Wanderers-verdediger Toti Gomes niet kon controleren. Mo Salah kon afwerken.

De Telegraph stelt zich iets terughoudender op en ziet dat Gakpo zich nog moet aanpassen. ‘Gakpo moet nog even acclimatiseren in een haperend Liverpool’, schrijft de krant, ‘maar hij gaat zeker iets extra’s brengen als hij eenmaal gewend is. Gakpo werd in de 84stse minuut gewisseld en kreeg een groot applaus van Anfield.


Vorig artikelDoelman die ver weg blijft van niveau Benítez, wordt eerste doelman in bekertoernooi
Volgend artikelBritse kwaliteitskrant The Times: Chelsea in overleg over bod op Noni Madueke

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in