Home Nieuws Engelse media: PSV overklast Arsenal, coach Arteta zag PSV domineren: ‘PSV verdiende...

Engelse media: PSV overklast Arsenal, coach Arteta zag PSV domineren: ‘PSV verdiende winnaar’

1584
0

Arsenal-coach Mikel Arteta keerde vrijdagmorgen met zijn ploeg terug naar Londen maar is de verloren Europese avond in Eindhoven nog niet vergeten.

Arteta baalde behoorlijk van zijn ploeg, die donderdag vrij kansloos verloor van PSV. De trainer moest na afloop toegeven dat de nederlaag volkomen terecht was geweest. ‘PSV was beter en feller dan wij waren. PSV heeft verdiend gewonnen’, sprak de coach van de Londenaren die dit seizoen pas twee officiële wedstrijden hebben verloren. Eerder verloor Arsenal op bezoek bij Manchester United, waar het toen negentig minuten lang wist te domineren. Arsenal had slechts een punt nodig om de achtste finales te bereiken, maar kwam er in Eindhoven niet aan te pas.

‘Ik ben heel erg teleurgesteld’, zei Arteta na afloop. ‘We kwamen niet in de buurt van ons niveau en we weten dat het in Europa erg moeilijk is om wedstrijden te winnen. Een aantal jongens had gewoon geen energie meer, omdat we constant op de bal moesten jagen ‘Dit is het einde van een mooie reeks. Nu moeten we weer resetten’, aldus Arteta, die zondag met zijn ploeg Nottingham Forest ontvangt.

De Engelse media zagen ook dat Arsenal eigenlijk volstrekt kansloos was in Eindhoven. De kritische Engelse kranten wijzen naar de prestatie van PSV en Luuk de Jong, om verder ook Ruud van Nistelrooij te loven. ‘Er waren in de afgelopen weken al enkele zorgwekkende optredens van Arsenal en deze vertoning in Eindhoven zal nog meer alarmbellen doen rinkelen’, schrijft de London Evening Standard ‘Dit was een sombere vertoning van Arsenal, dat er net zo mat uitzag als tegen Southampton afgelopen zondag – toen ze met 1-1 gelijkspeelden.’

De Daily Mirror schrijft dat Arsenal ‘overklast’ werd door PSV. ‘En nu dreigt een nachtmerriescenario in de Europa League’, klinkt het vanuit Londen, waar met name Luuk de Jong de hemel in wordt geprezen.


Vorig artikelXavi Simons blikt terug op jaren in Barcelona: ‘Bij Barcelona trainen ze nooit in de fitness’
Volgend artikelPOLL: Na de nederlaag in Groningen en de winst op Arsenal:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in