Home Nieuws Engelse gigant betaalt miljoenen voor niet doorgebroken PSV talent | Groot compliment...

Engelse gigant betaalt miljoenen voor niet doorgebroken PSV talent | Groot compliment voor club en jeugdopleiding

32921
0

Deze week maakte Jong PSV speler Jenson Seelt een transfer naar Sunderland A.F.C. De club in het noord-oosten van Engeland is een gigantische club te noemen.

De speler van Jong PSV was toe aan nieuw avontuur en bleek gewild te zijn bij meerdere clubs in het Engelse Championship. Het geheel is een bijzondere transfer te noemen want Engelse clubs blijken dus ook te scouten in de KeukenKampioen Divisie. In feite is het een gigantisch compliment voor de jeudgopleiding van PSV te noemen want Jason Seelt geldt als een niet doorgebroken PSV talent. Bovendien weet de grote club uit de regio Newcastle ook nog eens enkele miljoenen te betalen aan PSV.

Het betreft een transfersom van iets meer dan 2 miljoen euro, te behalen via een vast deel en enkele bonussen. De verdediger gaat een mooi avontuur tegemoet en vertelt tegenover het Eindhovens Dagblad hoe de transfer tot stand is gekomen.

“Drie, vier weken geleden hoorde ik van mijn zaakwaarnemer dat Sunderland met me in gesprek zou willen”, begint hij tegen het Eindhovens Dagblad. “Ik heb toen in een video-call met de trainer gesproken en voelde dat ze me echt graag wilden hebben. Daarna begonnen de onderhandelingen met mij en PSV, waarna het eigenlijk best snel rond was.”

In Sunderland werd hij gekeurd en tekende hij het contract. “Samen met mijn ouders heb ik een prima indruk gekregen van de stad en het stadion, waar elke wedstrijd veertigduizend mensen zitten. Op Instagram en Twitter heb ik al gemerkt hoe groot deze club is.”

Seelt zag bij PSV weinig perspectief meer. De aanvoerder van Jong PSV had nog een eenjarig contract en kwam niet in aanmerking voor de eerste selectie en dus koos hij voor een ander pad. “Dan moet je ergens anders durven kijken en je vleugels uitslaan”, aldus de verdediger. “Afgelopen winter kon ik naar Burnley en was ik eventjes teleurgesteld, maar heb ik snel de knop omgezet. Dat is nu beloond met deze transfer.”


Vorig artikelBelgsiche krant onder de indruk: Gakpo deelt in Togo maaltijden uit en maakt kinderen blij
Volgend artikelIn gesprek met Portugese media relativeert Milan van Ewijk PSV geruchten

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in