Home Nieuws Emotionele Pereiro terug in Uruguay | Ihattaren vergelijking niet fair maar er...

Emotionele Pereiro terug in Uruguay | Ihattaren vergelijking niet fair maar er is wel één gelijkenis

1745
0

Gastón Pereiro is na acht jaar Europa weer teruggekeerd Zuid-Amerika. Pereiro hoopt zijn vastgelopen loopbaan in thuis Uruguay weer vlot te trekken.

De Uruguayaan is inmiddels 27 jaar oud maar feitelijk nog te jong om zijn carriere weer in zijn vaderland voort te zetten. Nederland en Italie zijn de landen waar Pereiro zijn kunsten heeft vertoond maar heeft de stijlvolle voetballer er alles uitgehaald wat er in zit? Het antwoord is duidelijk: nee. Pereiro trof het overigens niet met zijn zaakwaarnemer maar om betreffende lastpak tot en met de schuld te geven gaat erg ver. Even leek er een jaar of drie terug een avontuur in Moskou in te zitten voor de aanvaller maar de interesse vanuit de zaakwaarnemer was er niet.

Paco Casal is de naam. De controversiële zaakwaarnemer van Gastón Pereiro hield feitelijk een transfer naar Spartak Moskou tegen. De Russen van Spartak hadden een bedrag van 15 miljoen euro over voor Pereiro. PSV zag de miljoenendeal zitten maar het ging niet door omdat Casal de deal niet zag zitten. Pereiro vertrok uiteindelijk voor slechts 2 miljoen euro bij PSV, waarop de club aangaf nooit meer met Casal te willen samenwerken.

Na 154 duels en 49 treffers voor PSV maakte de stylist in januari 2020 de overstap naar Cagliari. Bij de Serie B-club verloor Pereiro dit seizoen zijn basisplaats. Ook in e Serie B lukt het Pereiro niet over een langere periode zijn basisplaats te behouden. Het introverte karakter van Pereiro speelt daarbij zeker een rol. De absolute wil of liever gezegd drift, om alles uit zijn carriere te halen lijkt er bij Pereiro niet in te zitten. De Uruguayaan kan zich meten met de allerbeste voetballers van Europa gezien zijn capaciteiten maar het komt er maar niet uit bij de introverte aanvaller.

Menig PSV fan zag Pereiro maar wat graag schitteren op de rechterflank, hoewel de nummer 10 dan wel spitspositie ook een geliefde positie bleek te zijn. Wat dat betreft heeft Pereiro iets gemeen met de voetballer die er recentelijk bij PSV ook niet alles wist uit te halen. Ook voor Mo Ihattaren geldt dat er niet alles uit de carriere gehaald wordt. Vergelijken is niet fair want Pereiro heeft wel degelijk zijn waarde gehad voor PSV en Cagliari , waar dat van Mo Ihattaren niet gezegd kan worden. De enige juiste conclusie is dat het doodzonde is dat twee enorm getalenteerde voetballers er niet in slagen uit te halen wat er in zit. Pereiro en Ihattaren brachten PSV samen slechts 4,5 miljoen op.

Er volgt nu een verhuurperiode bij Nacional voor Pereiro. Het is de club waar hij eerder successen wist te vieren en zich thuis voelt. Bij terugkeer in eigen land bleek wel degelijk dat Pereiro niet alleen maar introvert is want het emotioneerde de aanvaller toen hij vragen kreeg over zijn terugkeer van de aanwezige journalisten op het vliegveld. ‘Nacional is mijn thuis en ik ben blij dat ik terug kan keren’, zei hij geëmotioneerd.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here