Home Nieuws Emmen trainer Lukkien kijkt naar de ranglijst: ‘PSV is beter dan Ajax’

Emmen trainer Lukkien kijkt naar de ranglijst: ‘PSV is beter dan Ajax’

28
0

Volgens FC Emmen-trainer Dick Lukkien is PSV sterker dan Ajax. De coach van de kleine club uit Drenthe stelt daarmee zijn mening bij.

De Drenth zag Ajax eerder dit seizoen als ‘veruit de beste ploeg in de Eredivisie’. Nu stelt hij zijn mening bij. “PSV maakt op mij een hele goede indruk. PSV en Ajax steken op dit moment met kop en schouders boven de rest uit én van die twee clubs is PSV de beste. Heel simpel. Dat bewijst de stand”, zegt hij tegen RTV Drenthe.


“Aan het begin van het seizoen maak je een inschatting en op basis van de specifieke kwaliteiten die Ajax heeft had ik het idee dat die club het meest compleet zou zijn. Maar PSV maakt op mij een hele goede indruk”, legt hij uit. “Het is een elftal met veel specifieke kwaliteiten, de spelers weten van elkaar wat ze doen en er wordt duidelijk volgens een visie gewerkt en dat zie je terug in de resultaten.”

Lukkien beseft dat zijn ploeg zaterdag een zware avond tegemoet gaat. “Ja, maar dat is afhankelijk van de wedstrijd. We moeten er in ieder geval voor zorgen dat de onderlinge afstanden ten belopen zijn. Dit omdat zij spelers hebben die vanuit niets een actie kunnen maken en een overtal kunnen creëren, maar ze schromen ook niet om met een lange bal Luuk de Jong te zoeken waardoor ze met één pass zo’n 50 meter overbruggen.”


Facebook Comments