Home Nieuws Emmen trainer en spelers onder de indruk van Luuk de Jong

Emmen trainer en spelers onder de indruk van Luuk de Jong

29
0

Luuk de Jong krijgt van zijn criticasters vaak veel kritiek te verduren over dat wat hij minder goed beheerst maar het kan ook andersom.

De spelers van Emmen waren zaterdagavond erg onder de indruk van het spel en kwaliteiten van de spits. De club uit Drenthe dacht zich vorige week nog wel goed te hebben voorbereid op de kwaliteiten van de kopsterke spits maar het bleek uiteindelijk niet voldoende om de Jong te kunnen afstoppen. Gezegd moet worden dat de zeer matige keeper van Emmen een stevige duit in het zakje deed door meermaals traag te reageren op ballen van De Jong.


“De timing van De Jong is uitzonderlijk. Hij is altijd op tijd in de lucht, dat is best mooi om te zien, eerlijk gezegd”, reageert Emmen-trainer Dick Lukkien in de Volkskrant. Maar ja, De Jong zelf kun je moeilijk nabootsen op de training.”

Een week lang op hoogspringen oefenen was geen optie voor directe tegenstander Keziah Veendorp. “Een week alleen maar op springen trainen, gaat ten koste van mijn achillespezen. Het is bovendien vooral timing, denk ik. Ik moet hiervan leren, ik ben nog nooit zo’n goede kopper tegengekomen.”

Emmen-collega Nick Bakker, net als De Jong 1 meter 88, had zijn huiswerk heus gedaan. “Op beelden zag ik dat hij vroeg springt. Dus moet je ook vroeg springen, liefst tegen hem aan, om hem al eerder proberen te blokken. Maar ja joh, hij is misschien wel de beste kopper van de eredivisie, van Europa zelfs. Ik was kansloos.”


Facebook Comments