Home Nieuws Elfrink zag frustatie bij doelman Benítez: “Hij was woe-dend om een detail”

Elfrink zag frustatie bij doelman Benítez: “Hij was woe-dend om een detail”

3858
0

PSV rekende zaterdagavond in het eigen Philips Stadion overtuigend af met NEC.

De ploeg van trainer Peter Bosz won met 4-0, toch was doelman Walter Benítez volgens PSV-watcher Rik Elfrink niet helemaal tevreden.

“PSV heeft zich dit jaar duidelijk voorgenomen om minder tegengoals te incasseren dan vorig jaar, maar liet zaterdag aan het einde van de wedstrijd niet zien dat negentig minuten te kunnen volhouden”, schrijft Elfrink in het Eindhovens Dagblad.

“Na de 3-0 en 4-0 lieten de Eindhovenaren wat begaan, wat misschien niet onlogisch is richting de strijd tegen Arsenal.”

“Het is wel in strijd met de wens van trainer Peter Bosz, die het liefst ziet dat dingen op honderd procent gebeuren”, vervolgt Elfrink.

Voor Bosz moet het bemoedigend zijn hoe keeper Walter Benítez direct na de (later afgekeurde) tegengoal van NEC reageerde. De lichaamstaal was duidelijk: hier stond geen keeper die met een 4-1 tevreden zou zijn geweest. Hij was woe-dend om een detail: gebrek aan defensieve scherpte in dit geval.”

PSV is na een voortvarende start van het nieuwe seizoen nog foutloos in de Eredivisie en hoefde in competitieverband pas één tegentreffer te incasseren in vier duels. Vorig seizoen moest de ploeg in 34 wedstrijden 40 tegengoals slikken.


Vorig artikelKenneth Perez gaat zitten voor PSV: ‘Ik geniet echt van deze ploeg’
Volgend artikel‘Reactie’ na blessure niet helemaal uit te sluiten | Duidelijkheid over vraagtekens rondom fitheid Noa Lang voor Arsenal

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in