Home Nieuws Elfrink stipt oorzaken voor nederlaag PSV aan: ‘Zijn prestaties vallen al een...

Elfrink stipt oorzaken voor nederlaag PSV aan: ‘Zijn prestaties vallen al een paar weken tegen’

3066
0

PSV is na de nederlaag tegen NEC (3-1) van afgelopen zaterdag niet langer onaantastbaar in de Eredivisie.

De ploeg van trainer Peter Bosz kwam in Nijmegen nog wel op voorsprong dankzij een treffer van Johan Bakayoko, maar gaf het daarna helemaal weg.

Rik Elfrink, clubwatcher namens het Eindhovens Dagblad, stipt aan dat een aantal PSV’ers de verkregen voorsprong niet met hand en tand verdedigde. “De ploeg dacht er nu simpelweg te makkelijk over. Iets wat zelden of nooit is gebeurd in dit seizoen.”

Joey Veerman was debet aan de nederlaag, aangezien hij een strafschop veroorzaakte, waaruit NEC op gelijke hoogte kwam. Walter Benítez zag er vervolgens bij de 2-1 niet goed uit.

Elfrink vindt het echter te makkelijk om de schuld voor de nederlaag enkel bij dit tweetal in de voeten te schuiven. “Hoe was het bijvoorbeeld mogelijk dat de 2-1 en 3-1 zomaar vielen? Langs de zijkanten kon NEC via de backs simpel doorkomen, ook omdat de buitenspelers (Bakayoko, Pepi) zich lieten aftroeven.”

Ook Olivier Boscagli haalde tegen NEC niet zijn normale niveau, zo zag Elfrink. “Hij zat niet in de wedstrijd en dat past wel in een patroon, want zijn prestaties vallen al een paar weken wat tegen. Vormverlies dat bij meerdere spelers te zien is.”

De journalist zet tot slot zijn vraagtekens bij een keuze van Bosz, die misschien had moeten overwegen om André Ramalho of Guus Til in Nijmegen eerder te wisselen.


Vorig artikelBosz ergert zich aan Perez: ‘Mensen die dat zeggen, trekken mijn integriteit in twijfel’
Volgend artikelDit is het resterende programma van PSV in de Eredivisie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in