Home Nieuws El Ghazi wilde voormalig werkgever Ajax per se vellen in penaltyserie en...

El Ghazi wilde voormalig werkgever Ajax per se vellen in penaltyserie en vroeg van Nistelrooij om laatste penalty

13084
0

De beslissende strafschoppenreeks in de Kuip was zenuwslopend te noemen. Na 120 minuten voetbal en een erbarmelijk slechte wedstrijd, waarin vooral tegenstander Ajax uit haar doen was, zat er niets anders op dan strafschoppen.

Ook de serie strafschoppen werd een foutenfestival. Missers te over aan beide zijden maar PSV trok aan het langste eind. Dat strafschoppen nemen en voorbereiden een gespreksonderwerp op de Herdgang is geweest, bleek na afloop toen beide trainers een andere visie op het geheel hadden. Ruud van Nistelrooij bleek het geheel te hebben voorbereid met zijn spelers en een aantal data-analisten. Johnny Heitinga niet, hij heeft wel andere zaken aan zijn hoofd, bleek afgelopen week.

Van Nistelrooij liet zich ontvallen dat er vorige week twee spelers met speciale verzoeken aan zijn bureau stonden. Zo vroegen Fábio Silva en Anwar El Ghazi aan Ruud van Nistelrooij of zijn de beslissende laatste strafschop wilde nemen. Beide spelers wilden graag de beslissende klap uitdelen aan de concurrent. En zo geschiedde want de Portugees liet zien koelbloedig te zijn. Voor El Ghazi zat er even niets anders op dan een bijdrage aan het geheel te leveren door zijn strafschop feilloos te benutten. Het verhaal van El Ghazi is daarentegen wel degelijk mooi te noemen want de buitenspeler bleek er veel voor over te hebben zijn vorige werkgever de genadeklap uit te delen. Iets wat de Portugese spits Fábio Silva ook wel zag zitten.

Van Nistelrooij bevestigde het geheel en zei er nog bij dat Fábio Silva als eerste aan zijn bureau stond en dus net voor El Ghazi een ‘ja’ op zijn verzoek kreeg. ‘Hij was er de hele week al mee bezig, dat hij de vijfde wilde nemen. En na afloop zei hij dat direct weer’, zei Van Nistelrooij, die moest kiezen: ‘Want Anwar El Ghazi wilde ook de vijfde nemen. Ja, dat wordt wat lastig dan. Omdat Fábio als eerste kwam heb ik gezegd: ja, hij was eerst, dus Anwar de vierde en Fábio de vijfde. En hij schoot hem geweldig in.’


Vorig artikelEnorme blunder Yvon Mvogo tegen PSG in Parc des Princes, PSG verliest alsnog
Volgend artikelRuud van Nistelrooij ontvangt berichten uit heel Europa na winst KNVB beker

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in