Home Nieuws El Ghazi op non-actief gesteld bij Mainz

El Ghazi op non-actief gesteld bij Mainz

1447
0

Anwar El Ghazi heeft een probleem veroorzaakt bij zijn club FSV Mainz 05.

El Ghazi tekende nog niet zo lang geleden een contract bij de Duitse club, waar ook voormalig PSV’er Mwene sinds afgelopen zomer onder contract staat. El Ghazi liet begin september zijn contract bij PSV ontbinden om zo vervolgens transfervrij de overstap naar welke willekeurige club dan ook te maken.

Besiktas en een enkele Premier League-club bleek geïnteresseerd, totdat er nieuws over vermeende interesse van Manchester United naar buiten kwam. El Ghazi zou in de belangstelling staan van Erik ten Hag maar dat werd al snel de wereld uit geholpen, waarna de aanvaller zich bij Jong Ajax meldde. Het werd uiteindelijk FSV Mainz 05, uit het midden van Duitsland.

Echter heeft die club El Ghazi officieel op non-actief gesteld. Dat meldt Voetbal International in navolging van de Duitse club. Het heeft tot gevolg dat de aanvaller voorlopig niet in actie zal komen bij FSV Mainz 05. De aanleiding is een aantal berichten op social media over de oorlog tussen Hamas en Israël. Dit laat Mainz weten in een statement, schrijft Voetbal International.

El Ghazi traint op dit moment al niet meer mee met de selectie. Mainz liet via de eigen sociale kanalen weten dat de aanvaller in gesprek zou gaan met de clubleiding over de berichten op sociale media. Inmiddels zijn de berichten waarin El Ghazi steun uitgesproken zou hebben aan Hamas op de Instagram-pagina van El Ghazi verwijderd.

Mans meldt het volgende: ‘El Ghazi heeft een standpunt ingenomen over het conflict in het Midden-Oosten dat voor 1. FSV Mainz 05 niet aanvaardbaar is. 1. FSV Mainz 05 respecteert dat er verschillende perspectieven zijn op het complexe conflict in het Midden-Oosten. 1. FSV Mainz distantieert zich van de inhoud van het bericht, aangezien het niet de waarden van onze club weergeeft.’

Het is niet bekend wanneer Anwar El Ghazi eventueel weer tot de kern spelers van zijn werkgever za gaan behoren of dat er andere en verregaande maatregelen genomen gaan worden.


Vorig artikelFamilie Babadi aan het woord: ‘Als Van Nistelrooij was gebleven zou Isaac waarschijnlijk zijn vertrokken’
Volgend artikelGevarenzone lijkt dichterbij te komen | Zo dirigeerde AZ-trainer Jansen Isaac Babadi naar PSV

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in