Home Nieuws El Ghazi lijkt opnieuw op ramkoers te geraken met FSV Mainz 05

El Ghazi lijkt opnieuw op ramkoers te geraken met FSV Mainz 05

893
0

Als en dan telt niet in het voetbal maar we zijn toch wel benieuwd hoe PSV met de huidige perikelen rond Anwar El Ghazi was omgegaan.

De contractspeler van FSV Mainz 05 ligt al enige weken overhoop met zijn werkgever. Nadat de strijdbijl begraven leek te zijn, duidt de situatie tussen El Ghazi en FSV Mainz 05 nu toch weer op een nieuw conflict.

Anwar El Ghazi betuigde openlijk steun aan Palestina, maar dat dit werd hem niet in dank afgenomen door zijn werkgever. Mainz 05 reageerde recent als volgt: “El Ghazi heeft sindsdien in meerdere gesprekken met de club afstand genomen van zijn post op zijn Instagram-account, die hij minuten later verwijderde. Hij heeft spijt van de publicatie van de post en had ook spijt van de negatieve impact, vooral op de club als geheel”, aldus de Duitse club.

Het geheel lijkt toch weer iets anders in elkaar te steken waardoor er een nieuwe impasse dreigt te ontstaan. El Ghazi begrijpt hier op zijn beurt weer weinig van. Via Sociale media reageert de aanvaller als volgt:

“Voor alle duidelijkheid, mijn verklaring op 27 oktober 2023 was mijn enige en laatste verklaring aan zowel FSV Mainz 05 als het publiek met betrekking tot de social media posts die ik de afgelopen weken heb gemaakt. Alle andere verklaringen, opmerkingen of verontschuldigingen voor het tegendeel die aan mij worden toegeschreven, zijn niet feitelijk correct en zijn niet door mij gemaakt of geautoriseerd.”

Zijn standpunt is helder en daarin lijkt El Ghazi dan ook niet bij te draaien: “Ik heb geen spijt of wroeging van mijn standpunt. Ik neem geen afstand van wat ik heb gezegd en ik sta, vandaag en altijd tot mijn laatste adem, voor de mensheid en de onderdrukten. Ik ben geen speciale verantwoordelijkheid verschuldigd aan welke staat dan ook. Ik geloof niet dat er mensen of staten zijn die niet ter verantwoording kunnen worden geroepen of boven de internationale wetgeving staan. Ik heb geen andere keuze dan standvastig te zijn voor gerechtigheid en te getuigen van de waarheid en ik zou dat ook doen als het tegen mij, mijn ouders, mijn familie en verwanten was.”

El Ghazi lijkt standvastig te zijn en te blijven: “Er kan nooit een rechtvaardiging zijn voor het doden van meer dan 3.500 kinderen in Gaza in de afgelopen drie weken. Hoe kunnen we als wereld zwijgen als er volgens de liefdadigheidsinstelling ’Save the Children’ elke tien minuten één kind wordt gedood in Gaza. Dat zijn negen kinderen die gedood zijn tegen de tijd dat ik 1 voetbalwedstrijd heb afgewerkt. Dat aantal stijgt met de dag. Ik, en wij als wereld, kunnen niet bewust zwijgen. We moeten nu oproepen om een einde te maken aan het moorden in Gaza!”, klinkt het in onderstaande Instragram-post.


Vorig artikelTransfertip voor PSV? ‘Die jongeman van Ajax, Hato, is voor heel weinig op te pikken’
Volgend artikelJoey Veerman verrast door uitleg van Makkelie tijdens PSV – Ajax: ‘Tering!’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in