Home Nieuws EK Vrouwen 2022, met 3 PSV’ers, start volgende week

EK Vrouwen 2022, met 3 PSV’ers, start volgende week

403
0

EK Vrouwen 2022, met 3 PSV’ers, start volgende week

Het EK voor vrouwen start volgende week woensdag! Het toernooi wordt georganiseerd in Engeland en natuurlijk zijn ook de Oranje Leeuwinnen aanwezig. Ook enkele speelsters van PSV doen mee aan het EK 2022.

Nederland start op 9 juli

De Nederlandse vrouwen beginnen het EK op zaterdag 9 juli om 20:00 uur. In Sheffield staat dan de eerste groepswedstrijd tegen Zweden op het programma. Daarna speelt Neerland in de poule nog tegen Portugal (13 juli 20:00 uur) en Zwitserland (17 juli om 17:00 uur). Als de dames eerste of tweede worden is Nederland gekwalificeerd voor de kwartfinale.

Drie speelsters PSV

Bij de Oranje Vrouwen zien we Sari van Veenendaal als eerste keeper onder de lat staan. Voor Esmee Brugts zal het lastiger worden om bij de eerste elf te zitten. Brugts heeft namelijk o.a. Lieke Martens, Vivianne Miedema en Jill Roord voor zich dulden. Bij de Belgische selectie zien we Julie Biesmans terug in de selectie.

Andere speelsters van PSV, Janou Levels, Inessa Kaagman, Joëlle Smits, hebben de selectie van de Oranje Leeuwinnen helaas net niet gehaald.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here