Home Nieuws EK-ganger Cody Gakpo is klaar voor tweeluik tegen Galatasaray

EK-ganger Cody Gakpo is klaar voor tweeluik tegen Galatasaray

464
0

Denzel Dumfries en Donyell Malen zullen waarschijnlijk niet meer in actie komen voor PSV. Het tweetal staat op het punt een transfer te maken naar een grotere competitie, al is er nog niets zeker.

Roger Schmidt rekent niet meer op het tweetal. Dat geldt niet voor Noni Madueke en Cody Gakpo. Inmiddels staat het tweeluik tegen Galatasaray op de agenda en de kans dat Gakpo in actie komt tegen de Turken is groot. In gesprek met de Telegraaf geeft Gakpo aan fit genoeg te zijn voor de belangrijke wedstrijden tegen de Turkse club.


“Ik heb niet veel wedstrijden nodig om ritme te voelen. Dat heb ik vorig seizoen wel gemerkt. Met een enkelblessure lag ik er acht wedstrijden uit. Weer terug speelde ik tegen Feyenoord en AZ een helft en daarna met Jong Oranje weer negentig minuten. Iedereen wil de groepsfase van de Champions League halen. Daar gaan we voor en ik denk dat we er klaar voor zijn”, aldus Cody Gakpo.

Hoe ziet de toekomst van Cody Gakpo eruit? De aanvallende middenvelder annex vleugelspeler heeft de clubs voor het uitkiezen.

Gakpo wist op het EK maar weinig minuten te maken maar desondanks wist hij zijn naam te vestigen. In een uitgebreid interview met De Telegraaf blikt Gakpo terug op het EK en op zijn debuut voor Oranje.

“Uitkomen voor je land is een mijlpaal in je loopbaan. Ik ben blij dat het gebeurd is. Ik heb een heel mooie ervaring gehad deze zomer. Die probeer ik mee te nemen naar PSV en om te zetten in kwaliteit op trainingen en bij wedstrijden.”

De grotere clubs in Europa hebben achter de naam van Gakpo inmiddels een kruisje gezet. De toekomst van de bij PSV opgeleide speler zou zomaar eens bij een grote Europese club kunnen liggen. de laatste tijd geen gebrek. De Franse kampioen Lille OSC, Bayern München en Olympique Marseille volgen de verrichtingen van Gakpo op de voet maar de aanvaller heeft andere plannen dit seizoen. Gakpo aast met PSV op een landstitel. “Een jaar knallen voor PSV. Dat is het plan”, zegt hij over het aankomende seizoen.


Facebook Comments Box