Home Nieuws Eindhovens Dagblad: PSV wacht in spanning af, nog altijd geen jawoord Babadi

Eindhovens Dagblad: PSV wacht in spanning af, nog altijd geen jawoord Babadi

1091
0

De toekomst van Isaac Babadi. Er is nog altijd geen sprake van een doorbraak in de al maanden durende contractonderhandelingen.

Of het ook contractonderhandelingen genoemd morden is een gerechtvaardigde vraag want de contractduur en de financiële beloning voor Babadi lijken geenszins onderwerp van gesprek te zijn. Het gaat meer om het perspectief dat PSV Babadi in deze fase van zijn carriere te bieden heeft.

De intenties van Isaac Babadi zijn natuurlijk wel duidelijk. De middenvelder wenst het liefste bij PSV te blijven maar het perspectief moet wel daar zijn. Perspectief op speelminuten en perspectief op een definitieve doorbraak is dat wat de jonge topvoetballer wenst.

En dus heeft het achttienjarige toptalent nog geen beslissing genomen over het contractvoorstel van PSV om zijn contract te verlengen. PSV en Isaac Babadi zijn al geruime tijd in gesprek over het verlengen van de samenwerking tot de zomer van 2028.

Als er niets gebeurd, loopt de aanvallende middenvelder aan het einde van het lopende seizoen transfervrij de deur uit. Dat doemscenario ligt wel degelijk op de loer en is zeker niet onrealistisch te noemen nu we kalenderjaar 2024 gaan naderen. Babadi ‘kijkt de situatie nog steeds aan en heeft nog geen definitief ‘ja’ laten horen’, schrijft het Eindhovens Dagblad over de situatie van de jonge topvoetballer.

Babadi voelde niet altijd waardering binnen PSV, dat nu een inhaalslag probeert te maken. De clubleiding ‘heeft hem en zijn management recent nog eens duidelijk gemaakt dat Babadi wordt gezien als een enorm talent en dat zijn ontwikkeling eerder niet altijd goed is ingeschat’, klinkt het. Tegelijkertijd kan en wil PSV niet tot in lengte van dagen blijven wachten. Ook zit er een limiet op het financiële gedeelte van de hernieuwde aanbieding.

Babadi leek afgelopen zomer hard op weg de grote sensatie en grote verrassing van dit seizoen te gaan worden. Zeker net na het vertrek van Xavi Simons werden door fans en media de pijlen gericht op Isaac Babadi, die bepaald niet teleurstelde die periode.

De laatste maanden is alles anders en is Babadi amper nog invaller onder Peter Bosz. De winnende trainer heeft nu eenmaal vele aanvallende middenvelders tot zijn beschikking, die ook alleen leveren. In de laatste competitiewedstrijd, thuis tegen PEC Zwolle, behoorde Babadi zelfs niet tot de wedstrijdselectie en in Almelo mocht de jonge middenvelder niet invallen, waar er al vroeg een onoverbrugbare achterstand voor de met 10 man spelende thuisclub op de borden stond.


Vorig artikelKritiek op Schouten voelt onwennig aan: ‘Daarom ben ik meer fan van Joey Veerman’
Volgend artikelItaliaanse transferspecialist Romano: LA Galaxy informeert naar Hirving Lozano

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in