Home Nieuws Eindhovens Dagblad prijst Jorrit Hendrix

Eindhovens Dagblad prijst Jorrit Hendrix

16
0

Jorrit Hendrix speelde in de Arena tegen Feyenoord weer op zijn vertrouwde positie en liet zien dat Cocu nauwelijks om hem heen kan. Hendrix was aanspeelbaar, maakte acties en vocht voor iedere meter. Een middenveld met het jeugdproduct van PSV is een stabiel middenveld wat in balans is. Voor het Eindhovens Dagblad maandagmorgen voldoende om de rol van Hendrix nader te belichten en te prijzen.

Jorrit Hendrix liet in de strijd om de Johan Cruijff Schaal een sterke indruk achter bij PSV. Op het middenveld verzette hij bergen werk en toonde de jongeling aan opnieuw progressie te hebben geboekt. Hij was bij PSV zelfs een uitblinker. “Het gaat niet alleen om de meters die je vooruit loopt, maar net zo belangrijk zijn de meters de je in een wedstrijd maakt als je terug moet”, zei hij na de 1-0 zege van zijn club.
Een van de hoogtepunten in zijn wedstrijd was een prima uitgevoerde sliding in de tweede helft, na een sprint van zestig meter. Er sprak overtuiging uit en dat was wat Hendrix (21) na het missen van de laatste fase eind vorig seizoen ook wel wilde uitstralen. “Natuurlijk heb ik enorm gebaald dat ik net in de eindfase uitviel. Niet dat ik me geen onderdeel van de ploeg voelde, maar het is toch anders als je even geen deel uitmaakt van de fysieke prestatie. Van het kampioensfeest heb ik desondanks enorm genoten hoor.”

Met de verwachte komst van Marco van Ginkel is hij in zijn hoofd niet bezig. Het is een concurrent voor zijn positie, maar Hendrix maakt zich niet druk. “Ik ga daar niet te veel over zeggen omdat het verhaal ook duidelijk is.” Concurrentie hoort bij een topclub, weet Hendrix. “Schorsingen en blessures zijn bij elke club dingen die je tegenkomt in een seizoen en daarom heb je meerdere spelers nodig. Het enige wat ik kan doen, is het beste van mezelf laten zien.” Hendrix toont zich op het middenveld veelzijdig en speelt sinds afgelopen seizoen vaak vanaf links in een iets aanvallendere rol dan voorheen. Hij kan ook voor de verdediging spelen en begon in zijn eerste fase bij het eerste elftal van PSV als centrale verdediger.


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here