Home Nieuws Eindhovenaar Sierd de Vos probeert zieltjes terug te winnen

Eindhovenaar Sierd de Vos probeert zieltjes terug te winnen

13
3

Sierd de Vos heeft een tweede reactie gegeven op zijn discutabele optreden na de gemiste strafschop van Guardado. In gesprek met Telesport gaat hij verder in op zijn liedje en het commentaar. De Vos lijkt de kwestie niet te snappen. Het gaat niet om de persoonlijke voorkeuren van de verslaggever maar om het uiten ervan. Daar zit het gros van de kijkers nu eenmaal niet op te wachten en is storend om te ervaren. De commentator vindt zichzelf objectief, wat niet strookt met de realiteit.

“Omdat ik zes seconden een liedje zing in een volledig objectief verslag word ik ineens met de grond gelijkgemaakt”, aldus De Vos. “Het is belangrijk om te weten, dat ik niet vanuit het stadion, maar vanuit een cabine in Amsterdam verslag deed. Dan moet ik het doen met wat ik op de monitor zie en met de stadiongeluiden die binnenkomen. Na het stoppen van de penalty door Oblak hoor ik dat de Atletico-fans dat liedje inzetten en zing ik het zelf ook om mijn verslag te verlevendigen. Door dat zingen lijkt het net of ik blij ben dat de penalty is gestopt, maar ik wil gewoon een sfeertekening geven.”

Ook stelt De Vos: “Ik geef verder aan dat het een geweldige redding is, maar ook dat het een prima ingeschoten strafschop is. Zoals ik ook direct aangaf, dat de goal van Luuk de Jong onterecht was afgekeurd. Zoals ik ook aangaf, dat Narsingh een penalty had verdiend toen hij werd weggeduwd door Godin. Zoals ik ook aangaf dat PSV een penalty verdiende, toen Godin hands maakte. En natuurlijk heb ik ook gezegd, dat de strafschop die Narsingh wél kreeg, onterecht was. Ik besloot mijn verslag met de conclusie dat de wedstrijd voor PSV verziekt is door de scheidsrechter. En dan hoor ik bij het verlaten van mijn commentaarhokje ineens dat PSV verbolgen is over mijn partijdigheid.”

Ondertussen probeert de journalist annex  presentator zieltjes terug te winnen door over zijn afkomst te vertellen. “Het is inderdaad zo dat Atletico mijn favoriete buitenlandse club is. Ik ben al 25 jaar socio. Maar daarom zong ik niet dat liedje. Ik doe dat alleen om mijn verslag te verlevendigen, om het aantrekkelijker te maken. Blijkbaar is dat ditmaal verkeerd gevallen, maar dat liedje gebruik ik heel vaak in verslagen van Atletico. Ook vorig jaar in de twee wedstrijden tegen PSV heb ik dat gebruikt. En natuurlijk heb ik niks tegen PSV. Ik ben nota bene Eindhovenaar. Mijn ouders hebben elkaar bij Philips leren kennen. Ik was vroeger kind aan huis bij PSV. In Nederland is PSV mijn favoriete topclub.”

“Veel van die leuke filmpjes over PSV die je op YouTube vindt, zoals PSV’ers die het liedje van Thé Lau zingen en de Quiz met Alex en Gomes, heb ik gemaakt. Ik herinner me nog dat ik al anderhalf jaar geleden in een verslag aangaf dat Jorrit Hendrix een kans in Oranje verdiende. Toen kreeg ik duizenden reacties op Twitter en Facebook van PSV-supporters, die me de beste commentator van Nederland vonden en nu zou ik ineens tegen PSV zijn?”


Facebook Comments

3 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here