Home Nieuws Eindelijk openheid van Bommel over Afellay: ‘Ik vind hem nu niet goed...

Eindelijk openheid van Bommel over Afellay: ‘Ik vind hem nu niet goed genoeg’

261
0

Maanden achtereen hing er een zweem van onduidelijkheid en onwetendheid rond Ibrahim Afellay. De middenvelder werd toch met enige bombarie weer binnen gehaald en werd zelfs tot aanvoerder benoemd.

Echter waren er geen speelminuten aan hem besteed. Het is inmiddels een ongelukkige keuze te noemen en een ongelukkig huwelijk aan het worden, want Ibrahim Afellay komt tot nog toe helemaal niet voor in plannen van Mark van Bommel. De reden daarachter was op z’n minst vaag te noemen want er werd niet echt een gegronde reden voor gegeven, behalve dat het moment nog niet daar was. Maar een week later werd er gerust weer gesproken over het niet fit zijn van de voormalig en huidig aanvoerder van de club.

Het blijkt toch allemaal iets anders te liggen. Mark van Bommel vindt Afellay niet goed genoeg op dit moment en dat is een flinke teleurstelling te noemen.

Zelfs de huidige veldaanvoerder Pablo Rosario zei in september al dat er ook door hem werd uitgekeken naar de rentree van Ibrahim Afellay en dat er met alle plezier een band over zou worden gedragen. Het zijn achteraf pijnlijke uitspraken want hieruit viel toen al te concluderen dat Pablo Rosario zich verre van prettig voelt met de band om de arm. Dat is niet alleen aan zijn spel af te zien maar ook na afloop van wedstrijden staat er momenteel helaas nog geen PSV boegbeeld voor de camera, die de verbinding tussen de club en de achterban weet te maken.

Van Bommel is dan in november eindelijk open en eerlijk over de situatie rond Ibrahim Afellay. Achteraf is het natuurlijk makkelijk oordelen maar wie zo lang niet op niveau gespeeld heeft en ook nog eens is weggestuurd bij werkgever Stoke City, kan onmogelijk een rol van betekenis spelen bij een club die op het hoogste niveau strijdt om de prijzen. Het zorgde daarbij ook nog eens voor een nieuwe onzinnige en nodige discissue want de trainer van PSV sprak zich ineens ook uit over het feit dat een aanvoerder normaal ook een basisspeler moet zijn. Een stukje eigenwijsheid zoals we dat ondertussen vaker van Mark van Bommel ervaren want in vrijwel iedere topsport ploeg is de aanvoerder een onderdeel van de basisformatie.

“In juni had hij veel progressie gemaakt en hij oogde heel volwassen. John en ik hebben hem toen een contract aangeboden. Toen hij binnenkwam, was hij nog niet top. Dat wisten we. Hij maakt grote stappen, maar ik vind hem nu niet goed genoeg. En de stappen die hij nu maakt, had ik sneller verwacht. Het is een fase waar hij doorheen moet. Hij is twee jaar eruit geweest en de vriendschappelijke wedstrijden die hij speelt, zijn belangrijk voor hem”, aldus van Bommel over zijn aanvoerder.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here