Home Nieuws Einde tijdperk in zicht: Van ‘Schmidt heeft gefaald’ tot ‘PSV is niets...

Einde tijdperk in zicht: Van ‘Schmidt heeft gefaald’ tot ‘PSV is niets opgeschoten onder Schmidt’

1134
0

PSV liet in Rotterdam onmiskenbaar wederom twee gezichten zien en dat was niet voor het eerst in het tijdperk Roger Schmidt bij PSV.

Aan dat tijdperk komt op korte termijn een einde en dat betekent dat de oogst een Johan Cruijff Schaal is en een KNVB Beker maar vooral ook veel onvrede, onbegrip en vele onzekerheden onder de Duitse trainer, die ook weleens in de spiegel mag gaan kijken zo onderhand. Dat vindt ook Aad de Mos en in zijn kielzog de landelijke kranten.

De Mos zegt over de de periode van Roger Schmidt in Eindhoven. “PSV is weinig opgeschoten.” Ook in Rotterdam liet PSV weer zien dat achteruit lopen synoniem staat voor problemen over jezelf afroepen. “We moeten zeggen dat PSV echt een heel goede eerste helft speelde, de beste van het seizoen”, aldus De Mos. “In de tweede helft hadden ze meer rendement moeten halen uit de counter. De kans van Zahavi moet een goal zijn, en ik vond de wissels weer ongelukkig.”

Ook de verschillende kranten zijn het niet geheel eens met de aanpak van Roger Schmidt en stellen zelfs dat Roger Schmidt gefaald heeft in Rotterdam door PSV achteruit te laten lopen met wissels van Doan en Gakpo en het inbrengen van Marco van Ginkel. Volgens De Telegraaf moeten PSV en Schmidt het vooral bij zichzelf zoeken. ‘Na de prima eerste helft, waarin de ploeg van Schmidt de thuisploeg op alle fronten overdonderde en aan de hand van captain Cody Gakpo uitliep naar een 2-0 voorsprong, was het verval in het tweede bedrijf gigantisch. Na het inbrengen van drie verse krachten trok Feyenoord het spel compleet naar zich toe. En zoals zo vaak onder Schmidt zat het elftal in de slotfase helemaal aan zijn taks. Ditmaal nota bene tegen een ploeg die donderdag nog een zware Europese wedstrijd had gespeeld’, wijst de krant naar de fitheid en mentale fitheid van PSV.

Ook Aad de Mos is van mening dat PSV weinig is opgeschoten onder het bewind van Roger Schmidt. “Ze hebben geen enkele topwedstrijd in de competitie gewonnen in twee jaar tijd. De Duitse aankopen en de keepers vond ik niet goed.” Rik Elfrink ziet dat wel anders en zegt daarover: “PSV heeft wel degelijk progressie geboekt. Over de topwedstrijden ben ik het wel met je eens. Dit seizoen acht punten uit acht wedstrijden met de top vijf is te weinig.”


Vorig artikelForse kritiek op gedrag Schmidt in de Kuip: ‘Hij heeft het in de tweede helft gierend uit de klauwen laten lopen’
Volgend artikelJohn de Jong naar kleedkamer Gözübüyük, die zijn deur ruim een uur gesloten hield, ook onvrede PSV over toppers

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in