Home Nieuws Einde aan serie basisplaatsen voor Veerman? ‘PSV werd met Madueke niet een...

Einde aan serie basisplaatsen voor Veerman? ‘PSV werd met Madueke niet een klein beetje sterker, maar veel beter’

8613
0

Joey Veerman is door Louis van Gaal niet geselecteerd voor zijn grote WK voorselectie. De meningen hierover blijven verdeeld.

Zo begrijpt Dick Advocaat niet waarom Joey Veerman niet geselecteerd is, waar Pierre van Hooijdonk juist denkt dat Joey Veerman op korte termijn zijn basisplaats zou kunnen gaan verliezen. Dat heeft natuurlijk van doen met de terugkeer van Luuk de Jong en Noni Madueke. In het ideale PSV basiselftal zonder blessures wordt namelijk wel gerekend op een basisplaats voor Xavi Simons.

Donderdagavond keerden Luuk de Jong en Noni Madueke tegen Arsenal terug van een blessure. Het tweetal hoort in de basis, stelt de analist vast over de twee sterkhouders. “We hebben ook heel even het elftal gezien dat favoriet zal zijn bij Ruud van Nistelrooij: Xavi Simons op tien, Luuk in de spits en Cody Gakpo en Madueke op de flanken”, zegt Van Hooijdonk bij ESPN.

De ESPN en NOS analist denkt dat Veerman weleens sneller dan verwacht uit de basisopstelling zou kunnen verdwijnen. “Nou, ik denk niet dat Veerman basisspeler blijft. Je mag maar met elf spelen, hè. Érick Gutiérrez heeft de laatste weken veel goodwill gekweekt en is door iedereen geroemd, ook door Van Nistelrooij. En hij haalt nu ook Veerman eraf”, doelt Van Hooijdonk op de invalbeurt van De Jong, een klein kwartier voor tijd.

Het goede spel van Simons blijft niet onbesproken door de heren analisten. Simons wordt door menig analist al gezien als volwaardige en vaste basisspeler. Zo ook bij Pierre van Hooijdonk. Van Hooijdonk is daarentegen ook een groot fan van Noni Madueke. De uitgesproken analist constateerde met de komst van Madueke direct een verschil bij PSV in Londen. Madueke snelde zijn tegenstander meermaals voorbij in de kort tijd dat hij in actie kwam, zag van Hooijdonk.

“PSV werd niet een klein beetje sterker, maar veel beter. Als je ziet wat er gebeurt als Madueke invalt. Dat is natuurlijk een megaverschil in vergelijking met Ismael Saibari, die eigenlijk een middenvelder is”, aldus Pierre van Hooijdonk.


Vorig artikelEnorme verschillen in waarneming na Arsenal – PSV
Volgend artikelFC Groningen – PSV wel of geen incident? Van Nistelrooij geeft na afloop exact de juiste antwoorden

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in