Home Nieuws Eigenzinnige Lestienne voelt zich vrij bij PSV

Eigenzinnige Lestienne voelt zich vrij bij PSV

12
0

Eigenzinnig, zo kunnen we Maxime Lestienne het beste omschrijven. Zijn haardracht, zijn enigszins gesloten houding en voorkomen maar ook zijn keuze om als 19 jarig talent Club Brugge te verruilen voor het geld uit het Midden Oosten. Of de manier waarop hij de cameraploeg van Voetbal Inside vorige week zomaar uitschold toen ze een shot van hem namen. Het is allemaal eigenzinnig te noemen en past bij de Waal.

Zijn keuze voor het Midden Oosten bracht hem indirect ook bij PSV. Lestienne heeft dus al wat clubs versleten.
“Dat stoort me niet. Ik wist goed genoeg toen ik voor hen tekende dat ik elk jaar bij een andere club zou belanden. Het belangrijkste was dat ik de belofte kreeg dat ik niet in Qatar moest gaan spelen. En ook dat ik niet naar een club zou moeten waar ik zelf niet heen wilde”, zegt Lestienne in een interview met Het Laatste Nieuws. “Ik weet dat ik verhandeld word, maar ik ben geen slaaf. En wie weet doe ik het hier wel goed en wil PSV me kopen. Wat me bij PSV vooral bevalt, is dat ik hier de vrijheid krijg om van positie te wisselen. Ik loop soms links, rechts én diep.”
Lestienne is nog niet zo dominant aanwezig als Depay was. De Belg is soms minutenlang onzichtbaar. Lestienne is vol respect over zijn voorganger.
“Ik heb Club Brugge twee keer gezien tegen Manchester United. Vooral in de heenmatch was Depay geweldig met die twee fantastische goals. Maar ik heb bij mijn komst hier gezegd dat ik Memphis niet ben. De Champions League is het allerhoogste en ik ben heel blij dat ik er eindelijk eens kan van proeven. Manchester United, Wolfsburg en CSKA Moskou… Geweldig, toch? In die zin is PSV een stap vooruit en het schenkt vertrouwen als je weet dat de coach in je gelooft.”


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here