Home Nieuws Eigenwijsheid of tactisch falen?

Eigenwijsheid of tactisch falen?

25
0

Mark van Bommel tracht als beginnend trainer al weken op rij een ideale formatie te formulieren op het middenveld. Van Bommel lijkt zich echter in grote twijfels te begeven.

Pablo Rosario lijkt zeker van een basisplaats maar Jorrit Hendrix is dat niet meer. Beiden spelers zijn dit seizoen direct betrokken bij welgeteld vier doelpunten (één goal en drie assists). Mohamed Ihattaren scoorde in tien wedstrijden nog niet en gaf ook geen enkele assist. Gezien zijn leeftijd mag dat wellicht ook nog niet van de pas zeventienjarige voetballer worden verwacht. De roep om Gaston Pereiro en Erick Gutiérrez was juist tegen de Graafschap gerechtvaardigd maar van Bommel koos weer voor een andere onverwachte variant.

Is het de eigenwijsheid van Mark van Bommel of is het gewoon tactisch falen van de PSV coach? Het elftal moet immers aan het doelsaldo werken om in de buurt van de concurrent te komen maar van Bommel lijkt erg eigenwijs op puntverlies van Ajax te rekenen. Doelpunten heeft PSV nodig maar van Bommel gaat zijn eigen gang. De winnende coach heeft altijd gelijk maar de eigenwijsheid in combinatie met tactisch falen kan gerust op de huidige periode van het seizoen geplakt worden nu van Bommel onnavolgbare keuzes maakt.

Gaston Pereiro en Erick Gutiérrez rijgen de assist aaneen maar zijn momenteel weer uit beeld. Erick Gutiérrez kwam in slechts twaalf duels in actie maar met Pereiro samen waren beide goed voor dertien doelpunten en tien assists.

Op de vraag waarom bijvoorbeeld Gutiérrez niet speelt, zegt Van Bommel: ‘Wij zien iedereen elke dag tijdens de training, en op basis daarvan stel ik het elftal op waarmee we de grootste kans op succes hebben. Guti is absoluut niet overbodig, maar het is ook niet zo dat ik denk: Hij heeft veel geld gekost dus hij moet spelen. Er staan jongens van zeventien en 32 jaar op het veld en ik moet de keuzes maken, daarom ben ik de trainer. Ja, natuurlijk kan ook Ihattaren naast Rosario spelen met Pereiro ervoor. Maar er kan zoveel. Het is niet zo dat ik nu speciaal voor deze wedstrijd alles moet gaan omgooien. Maar als je teveel gelijk speelt of verliest, moet je het beter doen. Dat weet ik ook wel.’


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here