Home Nieuws Eigenwijsheid of gezichtsverlies willen voorkomen? ‘Afellay blijft de eerste aanvoerder’

Eigenwijsheid of gezichtsverlies willen voorkomen? ‘Afellay blijft de eerste aanvoerder’

115
0

De soap rond Ibrahim Afellay wordt vanzelf weer nieuw leven in geblazen nadat Mark van Bommel de aanvoerdersband van Rosario heeft overgedragen aan Denzel Dumfries.

Het was niet alleen het ideale moment om Rosario te ontlasten maar ook Ibrahim Afellay aanvoerder af te maken. Echter blijft van Bommel bij hoog en bij laag volhouden aan Afellay als aanvoerder.

De PSV coach krijgt geregeld kritieken te verwerken dat er een grote mate van eigenwijsheid rond van Bommel hangt en daar is de keuze en het voorzetten van het aanvoerderschap van Afellay toch wel een lichtend voorbeeld van. Of wenst de beginnende maar getalenteerde trainer gewoon geen enkele vorm (lees: zo min mogelijk) gezichtsverlies te lijden?

‘Ik ben gaan nadenken hoe ik Pablo weer op het niveau kan te krijgen van vorig seizoen’, zei Van Bommel tegen FOX Sports. ‘We zijn samen tot de conclusie gekomen hem te ontlasten, zodat hij alleen met het voetbal bezig is. We hebben besloten de band aan iemand anders te geven.’

Die beslissing dwong Van Bommel te kijken wie voor de band in aanmerking moest komen, waarbij Dumfries boven kwam drijven. ‘Ibrahim Afellay is één, Denzel twee en Nick Viergever drie. Afellay blijft de eerste aanvoerder’, houdt van Bommel stug vol.

Van Bommel erkende dat het een inschattingsfout was om Rosario de band te geven maar wil niets weten van een inschattingsfout rond het aanvoerderschap van Afellay. ‘Ik had gedacht dat hij door die situatie nog sterker zou worden. Naar verloop van tijd moet je even met elkaar gaan praten’, aldus de trainer. ‘Hij moet zich kunnen concentreren op voetbal. Hij heeft een ander karakter dan Denzel. Zo zijn we tot de conclusie komen. Het is niet zo dat als je een beslissing maakt, je daar niet meer op terug kan komen. Dit hoort erbij.’


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here