Home Nieuws Effectiviteit Pereiro maakt snelheid Narsingh overbodig

Effectiviteit Pereiro maakt snelheid Narsingh overbodig

9
0

De ster van Gaston Pereiro is rijzende. De jonge Uruguayaan barst van het talent, wat hij koppelt aan pure klasse en effectiviteit. Het is duidelijk dat een basisplaats in het verschiet ligt.

Het multifunctionele van Pereiro maakt dat Narsingh op zijn tellen moet passen. De positie van Luciano Narsingh komt steeds verder onder druk te staan maar het spel van Narsingh staat al weken onder druk. Als het dan toch geregeld over ‘concentratie’ gaat, of beter gezegd een gebrek daaraan, geldt dat in grote mate voor de zeer slordige Luciano Narsingh.
Waar de vlugge buitenspeler in zijn eerste jaar nog voor beroering op de tribunes zorgde als hij met zijn snelheid de diepte inging, is die positieve beroering tegenwoordig ver te zoeken. De buitenspeler heeft natuurlijk een ernstige knie blessure gehad en de vraag is nog steeds of de Amsterdammer wel helemaal terug op zijn oude niveau is. De effectiviteit van zijn passes is ver te zoeken, zijn snelheid is nog steeds een wapen maar zijn passeer acties houden niet over, om over het aantal assists nog maar te zwijgen.
Het was Marcel Brands die Narsingh 4 jaar geleden maar bleef bestoken met sms berichten dat PSV zijn voorzetten en assists nodig had en dat hij belangrijke schakel in het spel van PSV zou moeten worden. De Amsterdammer liet een aanbieding van Ajax schieten en koos voor PSV, mede omdat de technisch manager keer op keer liet blijken Narsingh kost wat kost te willen hebben. Het deed de rappe neo international besluiten naar Eindhoven te verhuizen.

Enkele seizoenen later is Narsingh niet meer onomstreden en is het gemopper op zijn slordige spel, onnauwkeurigheid en het ontbreken van de finesse in zijn spel, regelmatig onderwerp van gesprek onder de fans. Die beruchte passeer actie is slechts zelden te zien, zijn voorzet laat te wensen over en het vele slordige balverlies is soms om je aan te ergeren.
Gaston Pereiro heeft als multifunctioneel 20 jarig talent slechts enkele maanden nodig gehad om zich het spel van PSV meester te maken. Pereiro speelt graag vanaf de rechterkant, maar kan ook op het middenveld uit de voeten en koppelt zijn fijne spel aan doeltreffendheid. Zowel als aangever als afmaker heeft de jonge Pereiro nu al grote waarde voor PSV. Een simpele redenatie leert na enkele maanden in het nieuwe seizoen dat de diepte van Narsingh geen meerwaarde heeft wanneer er keer op keer een slechte voortzetting in de vorm van een matige pass of slordig balverlies uit voort komt.


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here