Home Nieuws Eerzuchtige Bruma richt zich tot PSV en de achterban: ‘Ik voel me...

Eerzuchtige Bruma richt zich tot PSV en de achterban: ‘Ik voel me goed bij jullie en wil kampioen worden met PSV

515
0

Roger Schmidt verdient alle credits in de metamorfose die Armindo Bruma momenteel weet door te maken.

Voor Armindo Bruma lijkt er dan ook een einde aan een lijdensweg te zijn gekomen nadat Roger Schmidt zich over de Portugees wist te ontfermen. Er zijn maanden geweest dat geen enkele PSV supporter positief sprak over de Portugees. De rappe en goedlachse Portugese vleugelaanvaller kende feitelijk een hopeloze periode in Eindhoven waarbij er vrijwel geen waardering voor zijn kwaliteiten viel waar te nemen. Ook analisten spraken in het eerste jaar van Bruma bij PSV over een speler die natuurlijk wel kan voetballen maar in Eindhoven niet in het juiste systeem zou passen.


Bruma rendeert normaal gesproken het beste als hij wordt weggestoken en met ruimte voor zich op snelheid kan geraken. De Portugees was in die rol bij Galatasaray een uitstekende voetballer en zou bijvoorbeeld in het systeem wat Cocu eerder bij PSV hanteerde ook beter voor de dag komen. Toch kunnen alle theorieën overboord gegooid worden. Privé gerelateerde zaken speelden een grote rol bij het niet presteren van de rappe aanvaller. In wat voor mentale gemoedstoestand een speler zich ook weet te begeven, een bal of een korte pass over 3 meter zou niet ineens een grote opgave moeten zijn. Het was bij tijd en wijle namelijk hopeloos te noemen wat Bruma de PSV fans in zijn eerste jaar voor wist te schotelen.

Bruma lijkt een mindere periode in de privé sfeer te hebben afgesloten en richt zich weer voor de volle honderd procent op PSV. Roger Schmidt lijkt zogezegd aan de wieg van die metamorfose te hebben gestaan. Bruma scoort weer, dartelt weer langs zijn man en weet assists af te geven. Het is soms nog behelpen met bepaalde acties maar laten we voorzichtig en positief concluderen dat de Portugese aanvaller letterlijk en figuurlijk ruimte nodig heeft om weer geheel te kunnen gaan shinen voor PSV. In de kleine ruimte is Bruma nog steeds bepaald geen uitblinker te noemen.

De inzet is weer daar en het vertrouwen is weer daar. Bruma is uitgesproken over zijn werkgever en de achterban. “Ik heb besloten dat ik hier op mijn plek ben. Ik wilde niet verkocht of verhuurd worden, want nu voel ik me goed bij jullie. Ik wil kampioen worden met PSV, goals maken, assists geven en met plezier kunnen spelen. Zo kan ik zorgen dat jullie investering in mij zich terugbetaalt. Ik geloof dat ik op de goede weg ben.”