Home Nieuws Neemt Peter Bosz de onvrede over ‘gebrek aan herkenbare spelpatronen’ weg?

Neemt Peter Bosz de onvrede over ‘gebrek aan herkenbare spelpatronen’ weg?

2807
0

Hoe het afgelopen seizoen te omschrijven dan wel aan te duiden en kan er een vergelijking gemaakt worden met het PSV onder Roger Schmidt?

PSV werd zowel onder Mark van Bommel, Roger Schmidt en Ruud van Nistelrooij geen landskampioen en kreeg zowel onder Mark van Bommel, Roger Schmidt en Ruud van Nistelrooij met teveel tegendoelpunten te maken. Tel daarbij op dat er nog steeds geen nieuwe centrale verdedigers aangetrokken zijn en dat deel van de fans dat nog weinig vertrouwen heeft in een nieuw seizoen is verklaarbaar.

Onder Peter Bosz zal er veel anders zijn dan onder Ruud van Nistelrooij en Roger Schmidt. Laten we op de eerste plaats hopen dat PSV een topfit seizoen tegemoet kan zien want te vaak en teveel kampen de selecties van de afgelopen jaren met blessures. Interessant is daarom wat de plannen van Peter Bosz met Jordan Teze en Armando Obispo zijn. Krijgen beide centrale verdedigers nog de kans op eerherstel, want het was bijzonder matig wat beide heren de fans afgelopen twee seizoenen wist voor te schotelen.

Niet alleen de fans zijn benieuwd naar hoe de verdedigingslinie er onder Peter Bosz uit zal gaan zien maar ook de PSV clubwatchers kijken uit naar de achterhoede onder Bosz. Het afgelopen was in ieder geval bewogen te noemen. Dat geldt niet alleen voor de achterhoede maar ook voor het middenveld en de voorhoede. Is er eigenlijk nog onvrede in en rond de selectie na het turbulente einde van het vorige seizoen?

Twee prijzen konden worden bijgeschreven maar hoe staat het met de gemoedstoestand van de selectie na het opstappen van Ruud van Nistelrooij? De Johan Cruijff Schaal en de TOTO KNVB Beker werden gewonnen, maar toch besloot trainer Ruud van Nistelrooij vlak voor het einde van het seizoen op te stappen. Aan Peter Bosz de taak om de onvrede te doen wegnemen.

Maarten Wijffels is erg benieuwd naar het nieuwe PSV onder Peter Bosz. Wijffels, PSV watcher van het Algemeen Dagblad, denkt dat Bosz weet waar hij mee aan de slag moet. De journalist weet dat er bij PSV met name onvrede was over het gebrek aan herkenbare spelpatronen. “Het bleef te vaak billenknijpen tegen teams met veel minder kwaliteit. Die trokken zich terug en gaven PSV de bal”, schrijft Wijffels over de speelwijze onder Ruud van Nistelrooij.

Bosz word in Eindhoven bijgestaan door assistenten Rob Maas en Terry Peters. Juist de band tussen hoofdtrainer en assistenten was het afgelopen seizoen ook een punt van irritatie binnen PSV. “Bij PSV ontstonden haarscheurtjes in de samenwerking van het trio Van Nistelrooij-Fred Rutten-André Ooijer”, aldus Wijffels, die net als de andere PSV clubwatchers maandag de eerste verrichtingen van Bosz bij PSV zal gadeslaan.


Vorig artikelKarol Borys in beeld | Skills en doelpunten Pools toptalent
Volgend artikelStijn Schaars zegt ‘JA’ tegen Brands en Stewart, ’toekomstig hoofdtrainer PSV’ per direct assistent van Bosz

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in