Home Nieuws Eerste namen concreet in beeld, naam ‘bekende’ van Earnie Stewart valt

Eerste namen concreet in beeld, naam ‘bekende’ van Earnie Stewart valt

18887
0

PSV werkt momenteel hard aan de opvolging van Ernest Faber. De geboren Eindhovenaar en clubman vertrekt voor een groots avontuur naar Australie.

PSV ziet Faber met lede ogen vertrekken maar gunt de clubman zijn avontuur aan de andere kant van de wereld. Faber gaat aan de slag bij en club waar PSV goede connecties weet te onderhouden. Adelaide United, bestuurd door een Nederlandse zakenman, wordt de nieuwe club van Ernest Faber.

De functie van hoofd opleiding op de Herdgang is een strategische functie te noemen en dus is PSV al in gesprek met mogelijke opvolgers van Ernest Faber. De namen van Art Langeler en Aloys Wijnker vallen in de zoektocht naar een nieuwe hoofd jeugdopleiding, weet het Eindhovens Dagblad te melden.

Langeler was onlangs op bezoek in Eindhoven. Het betrof echter een werkbezoek vanwege zijn functie bij FC Groningen. Over een terugkeer van Langeler naar PSV is niet gesproken, maar volgens het Eindhovens Dagblad wordt niet uitgesloten dat Langeler alsnog in beeld komt. Langeler was tussen 2013 en 2017 al hoofd jeugdopleiding bij PSV. Momenteel is hij technisch eindverantwoordelijke bij FC Groningen.

Naast Langeler klinkt ook de naam van Aloys Wijnker. Wijnker was eerder eindverantwoordelijke in de opleidingen van AZ en Vitesse. Momenteel is Wijnker werkzaam bij de KNVB, maar eerder had hij ook de leiding over de Amerikaanse jeugd. Technisch directeur Earnest Stewart onderhoudt goede banden met Aloys Wijnker.

Er speelt echter meer want ook PSV clubicoon Phillip Cocu staat voor een rentree in het Philips Stadion. Onlangs werd duidelijk dat Phillip Cocu kan terugkeren bij PSV, maar dat gaat waarschijnlijk om een andere functie dan die van hoofd opleiding.


Vorig artikelOpnieuw superlatieven voor Joey Veerman, opnieuw in relatie tot Real Madrid: ‘Zelfs Frenkie niet’
Volgend artikelVoormalig PSV’er, vaak bekritiseerd, opnieuw in beeld bij Ajax: ‘Een logische transfer’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in