Home Nieuws Eerste grote daad van Earnie Stewart is goud waard, nieuwe td laat...

Eerste grote daad van Earnie Stewart is goud waard, nieuwe td laat zich gelden en is erg blij met Bosz

14088
1

De eerste grote daad van Earnie Stewart als technisch directeur bij PSV, is meteen goud waard.

Earnie Stewart is verantwoordelijk voor de komst van Peter Bosz naar PSV. De bestuurder verdient de complimenten inzake de snelle opvolging van Ruud van Nistelrooij en de snel opgezette gesprekken met de gewenste trainer. Een topkandidaat daadwerkelijk vastleggen, is niet meteen een abc’tje te noemen. Na ruim een week onderhandelen, wat een normale periode betreft maar in de regel minder opvalt omdat er zoals nu geen haast bij geboden is.

Earnest Stewart is op zijn beurt in ieder geval erg enthousiast over de aanstelling van Peter Bosz bij PSV. De directeur voetbalzaken van de club speelde in het verleden al samen met Bosz en bewaart goede herinneringen aan die tijd.

In gesprek met PSV TV reageert Stewart op de komst van Bosz. “Samen met de spelers is de hoofdcoach de belangrijkste persoon binnen de organisatie”, stelt de directeur. “Om die reden, en met een oog op de transferperiode, wilden we snel invulling geven aan deze positie. Peter was de gedroomde kandidaat, dus we zijn erg blij dat het gelukt is.”

De gedachten van Stewart gaan terug naar NAC Breda. Daar speelden Stewart en Bosz in het verleden samen, toen ze nog actief waren als speler. “Destijds was hij doodziek na een nederlaag. Die wil om te winnen heeft hij nog steeds. Met Peter willen we de speelwijze doorontwikkelen om onze doelstellingen te realiseren.”

Bosz neemt zijn vaste assistenten Rob Maas en Terry Peters mee naar Eindhoven. De verdere invulling van de staf zal later bekend worden maar Boudewijn Zenden zal vermoedelijk aan de staf worden toegevoegd. PSV en Peter Bosz gaan een contract voor drie seizoenen aan.


Vorig artikelContractverlenging bij PSV in plaats van vertrek door koopoptie
Volgend artikelSterke voetbaldriehoek | Stralende Peter Bosz op de Herdgang: ‘PSV voelde vanaf het begin goed’

1 REACTIE

  1. 1e grote daad goud waard……. is dat zo??? Laten we eerst maar eens het komende seizoen afwachten. Hierna kun je pas een voorzichtige conclusie trekken. Want 1 zwaluw maakt ook nog geen zomer!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in