Home Nieuws Eerherstel voor Jeroen Zoet na handhaving in Serie A maar prestaties houden...

Eerherstel voor Jeroen Zoet na handhaving in Serie A maar prestaties houden nog niet over

382
0

Jeroen Zoet vertrok aan het begin van dit seizoen voor een minimale transfersom naar de Serie A.

Niet naar de clubs uit Milaan, niet naar de clubs uit Rome of naar Juventus maar laagvlieger en promovendus Spezia wilde Zoet als eerste keeper naar de Serie A halen.


Een prachtig avontuur voor de doelman, die natuurlijk als echte PSV’er gezien kan worden. Maar ook PSV en het gros van de fans vonden het een prima moment om afscheid te nemen van de Veendammer want echt presteren deed Zoet niet meer bij PSV.

Een deel van de fans houdt Zoet terecht verantwoordelijk voor het mislopen van de titel in het seizoen 2018 – 2019. Het wekelijkse geschutter na de winterstop was niet het niveau wat we van Jeroen Zoet gewend waren.

Kortom, een transfer was het beste voor alle partijen. In Italië begon Zoet goed maar viel hij al snel terug door een blessure en moest hij lang toekijken. Tot dit weekend. Zoet kreeg voor het duel met Torino de voorkeur boven zijn concurrent Ivan Provedel.

Het pakte goed uit want door een 4-1 zege wist Spezia zich te handhaven in de Serie A. Missie geslaagd? Ja en nee, want Zoet had een minimale inbreng dit seizoen. Door een zware liesblessure speelde hij uiteindelijk slechts zeven wedstrijden, waarin hij ook enkele keren op voor hem kenmerkende simpele wijze werd gepasseerd.

Van enig eerherstel is zeker wel sprake na de magere laatste jaren in Eindhoven want Zoet werd zaterdag uitgeroepen tot man of the match.

Met nog één duel in de Serie A te gaan, staat Spezia vijftiende op de ranglijst en dat is een prestatie te noemen. Degraderen kan niet meer. Kortom, Jeroen Zoet lijkt op de weg terug naar het houdt nog niet over wat zijn prestaties aangaan.


Facebook Comments